Uutiset

Pälvi-trial avasi kilpailukauden

Trial-kauden perinteinen avauskilpailu ajettiin lauantaina Tervakosken ampumaradan maastossa. Tällä kerralla eivät lumi, jää ja liukkaus tuottaneet lisähaastetta ajajille. Maasto oli kuivaa ja pito yllätyksetön. Aikuisten luokat ajoivat kilpailussa kymmenen jaksoa kolmeen kertaan.

Kuvaavaa helpoille oloille oli se, että Eliitti-luokan ykkönen, lajin hallitseva Suomen mestari Timo Myöhänen, selvitti reitin vain kahdella virhepisteellä. Lisäksi hän oli maalissa jo toista tuntia ennen ajoajan täyttymistä.

Konkari Jussi Haapanen otti vain yhden virhepisteen enemmän. Kahden viikon kuluttua samoissa maisemissa alkavaan SM-sarjaan valmistautuva luokka oli selkeästi näiden kahden kauppa. Hallitseva pronssimies Jere Karjalainen oli jo kahden kierroksen jälkeen 12 pistettä Haapasta jäljessä. Lisäksi hän kompuroi vielä viimeisen kierroksen viimeisellä jaksolla. Kaatuminen kasvatti virhepistetiliä viidellä pisteellä ja hieman ehjemmän ajon tehnyt Mika Kivelä meni yhden pisteen turvin pisteellä ohi.

– Ei ihan vauhti riittänyt kiven päälle. Etupyörä pomppasi ikävästi, enkä saanut hommaa enää haltuun. No, onneksi ei vielä ajettu SM-pisteistä, Karjalainen hymyili.

Cup-luokissa ylivoimaiset voittajat

Nuoret ja C-super -luokka ajoivat jo Suomen cupin pisteistä. Enintään 17-vuotiaille B-luokan ajajien nuorten kisa oli Kirkkonummen MP-taidon Leevi Lindqvistin täydellistä näytöstä. Lindqvist selvitti reitin kahdeksalla virhepisteellä. Toiseksi korkeimmat cupin pisteet lunastanut Hämeen Moottorikerhon Santtu Selin keräsi kolmelta kierrokselta 44 pistettä. Tervakosken Niko Lehto oli neljäs. Kakkossija jäi neljän ja kolmospaikka vain kahden pisteen päähän.

C-superin reitin selkeä ykkönen oli Kirkkonummen MP-taidon Niko Nurmio. Toiseksi korkeimmat sarjapisteet ajoi Mikko von Plato.

Ensimmäistä kilpailuaan C:n yleisessä ajanut tervakoskelainen Tessa Kallio ajoi erinomaisen päätöskierroksen ja nousi luokassaan kolmannelta sijalta toiseksi.

– Ihan hyvin ja suunnitelmien mukaan se meni. Viimeinen kierros oli selvästi minun paras, Kallio iloitsi.

Kallio ei ole ainoa taitava tyttökuljettaja Tervakosken Moottorikerhossa. C-vapaa -luokassa Hanna ja Emma Salmenaho ottivat kaksoisvoiton. 12-vuotias Hanna ajoi reitin läpi saaden tililleen ainoastaan kolmen virhepistettä. Kaksi vuotta nuorempi pikkusisko sai pisteitä tuplamäärän. Luokan kolmanneksi ajanut Tervakosken Niklas Hälinen hävisi yhden pisteen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic