Uutiset

Pankkijätti Nordea kasvatti tulostaan - maltillinen kasvu jatkunee vuoden loppuun

Helsinki
19.07.2018, 08:44

Talous

Finanssikonserni Nordea kasvatti tulostaan toisella vuosineljänneksellä. Liikevoitto ilman kertaeriä oli 1 328 miljoonaa euroa, kun tulos vuotta aiemmin oli 1 010 miljoonaa.
Nordean toimitusjohtaja Casper von Koskull sanoo, että yhtiön kulut ovat pysyneet vuoden toisella neljänneksellä hallinnassa ja pääoman ja luottojen laatu on parantunut. Von Koskullin mukaan luottotappioiden odotetaan jäävän tulevina neljänneksinä pitkän aikavälin keskiarvon alapuolelle.
Nordea ennustaa kasvun pysyttelevän maltillisena vuoden loppuun saakka.

Ruotsin markkina ja kohonneet hinnat painoivat Atrian tulosta

Atrian oikaistu liikevoitto pieneni huhti-kesäkuussa 5,4 miljoonaan euroon, kun tulos vuotta aiemmin oli 10 miljoonaa euroa. Konsernin mukaan liikevoittoa painoi muun muassa Ruotsin markkinoiden heikko tulos sekä kohonneet kustannukset, jotka heijastuivat Ruotsin lisäksi Suomeen ja Venäjän markkinaan.
Konsernin huhti-kesäkuun liikevaihto oli 359,1 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 368,4 miljoonaa euroa. Atria arvioi koko vuoden liikevaihdon pysyttelevän edellisvuoden tasolla mutta liikevoiton jäävän edellisvuotta alhaisemmaksi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi