fbpx
Uutiset

Pankkiryöstöjä kännyyn puhuen

Matkapuhelimeen puhutaan nykyisin missä ja milloin tahansa. Vakuuttava todiste tästä on saatu Yhdysvalloissa, missä nainen on ryöstänyt pankkeja rupatellen ryöstöjen ajan muina naisina kännykkäänsä.

– Tämä on muistini mukaan ensi kerta, jolloin joku on syyllistynyt rikokseen puhuessaan matkapuhelimeen, päivittelee Virginian poliisin edustaja Kraig Troxell.

Tutkijat uskovat, että sama nainen on iskenyt Virginiassa neljään pankkiin viime viikkoina. Kolmessa ryöstössä hän on puhunut kännykkään samalla, kun hän on ojentanut tiskin yli lapun, jossa vaaditaan antamaan rahat.

Poliisin mukaan ryöstäjä on – ainakin kännykässä – sujuvapuheinen.

STT

Ruotsissa alkoi järvihirviön metsästys

Ruotsissa on alkanut erikoisemman puoleinen metsästys. Viranomaiset ovat poistaneet uhanalaisen eläinlajin suojelun hirviöltä, jonka oletetaan asustavan Storsjö-järvessä Jämtlannissa.

Ruotsin omasta Loch Nessin hirviöstä on huhuttu vuosisatoja. Sadat ihmiset väittävät nähneensä järvessä suuren, käärmemäisen otuksen.

Järvihirviön fanit korostavat, että suojellun eläinlajin aseman poistaminen oli virhe. Hirviön metsästyslupa näyttää loukkaavan monia.

– Emme ole fanaatikkoja. Näemme tämän hyvin mielenkiintoisena ilmiönä, jota emme valitettavasti ole kyenneet dokumentoimaan, linjaa Christer Berko.

STT

Ennätyshinta tryffelistä

Tryffeli käy aina vain arvokkaammaksi appeeksi. Yhdestä tryffelistä on nyt maksettu huutokaupassa kaikkien aikojen ennätyshinta.

Harvinainen valkoinen Alban tryffeli vaihtoi omistajaa Lontoossa 63 000 punnalla (noin 95 000 eurolla). 1,2 kiloa painavan herkun vei nimensä salannut ostaja Hongkongista.

Aiempi yhden tryffelin ennätyshinta oli 28 000 puntaa.

Valkoisia Alban tryffeleitä löytyy vain Italian Piemonten seudulta kahden kuukauden ajan vuodesta. Maan sisässä kasvavan aarteen löytäjiksi on koulutettu sikoja, joista parhaat ovat painonsa arvoisia kultaa.

STT

Menot