Uutiset

Panssariprikaati Lastikalle helppo valinta

Kahden viikon päästä 20 vuotta täyttävä Ville Lastikka on mättänyt Steelersille muhkeat tehot kahdella edellisellä salibandyn divarikaudella. Edes armeija ei paljon hidastanut Lastikan tahtia. Hän voitti pistepörssin sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.

– Panssariprikaati oli minulle helppo ja paras vaihtoehto inttipaikaksi. Lähellä on Elenia-areena, jossa Steelers harjoittelee ja pelaa kotiottelunsa, sanoo viime heinäkuussa armeijaan astunut Lastikka.

Hän palvelee Panssariprikaatin sotilaspoliisikomppaniassa. Natsojakin on tullut – Lastikka on alikersantti.

– Armeija-aika on ollut ok. Olen saanut hienoja kokemuksia ja uusia kavereita. Myös salibandykausi meni hyvin. Pääsimme liigakarsintoihin. Pääsin erittäin hyvin etenkin loppukauden ajan harjoituksiin ja peleihin. Pystyin keskittymään salibandyyn.

Lastikka sanoo valinneensa itse sotilaspoliisikomppanian.

– Halusin sotilaspoliisiksi. Se tuntui mielenkiintoiselta hommalta. Olen tykännyt. Komppaniassamme on hyvä meininki, hän kehuu.

Lastikka myöntää, että urheilun ja armeijan yhdistäminen on käynyt myös raskaaksi.

– Olen tyytyväinen, kun salibandykausi on päättynyt. Sen verran rankkaa kuitenkin oli.

Steelersin miesten kausi päättyi viime torstaina tappioon liigakarsinnassa. Nyt seura odottaa, vapautuuko sille Viikinkien ja Erän yhdistymisen myötä silti liigapaikka kabinettien kautta.

– Tietysti oli pettymys, kun tavoitteena ollutta liiganousua emme pelaamalla saavuttaneet. Silti on nähtävä myös tuloksen taakse. Menimme Divarin loppuotteluun ja pelasimme LaSBia vastaan erittäin hyvin komeiden yleisömäärien edessä. Se sarja olisi voinut mennä kumpaan suuntaan vaan. Liigakarsinta olikin sitten väsyneiden miesten räpiköintiä, Lastikka arvioi.

Voi olla, että Lastikka on pelinsä Steelersissä pelannut.

– Näillä näkymin pelasin viimeisen otteluni Steelersissä viime torstaina, hän myöntää.

Divarin helmi hakee keväällä opiskelupaikkaa Jyväskylän liikuntatieteellisestä.

– Se on ykkösvaihtoehtoni, hän sanoo.

Salibandyuransa jatkosta Lastikka ei vielä sano muuta kuin että se jatkuu.

– Tavallaan paha kysymys. Minulle ei sarjataso ole tärkeä. Tärkeintä on, että nautin pelaamisesta. Kyseessähän ei ole ammattilaislaji. Seura valikoituu henkilökohtaisen elämäntilanteeni kautta.

Selvää on, että Lastikan palveluksista ovat kiinnostuneet melkein kaikki lajin suurseurat – varmaankin myös liigaan noussut LaSB.

– Ei ole nyt LaSBilta tullut kyselyitä. Ennen viime kautta sieltäkin kyseltiin.

Hämeenlinnassa Lastikka on pelannut mielellään ja nähnyt myös salibandyn suosion Elenia-areenassa.

– Buumi on päällä. Hämeenlinna on ok-salibandykaupunki. Steelersin liigapaikka olisi kova juttu.

Lastikan koti on yhä Lopella, jossa hän aloitti salibandyn. Pelikavereina olivat muun muassa Steelersistä tutut Timo Metsälä, Timi Ahola ja Roope Grönholm ja tuloksena Lopen FT:n C-nuorten SM-kulta.

Panssariprikaatissa palvelee tälläkin hetkellä monen eri lajin huippu-urheilijoita ja niin on ollut aina.

– Kymmenesosa saapumiserän alokkaista voidaan luokitella urheilijoiksi. He pelaavat pääsarjoissa tai ovat yksilölajeissa SM-tasolla, kertoo PsPr:n liikuntakasvatusupseeri, yliluutnantti Mika Hakala.

Hakala muistuttaa vieressään istuvalle Lastikalle, ettei tämän kausi salibandyssä ole tykkänään ohi.

– Lastikka johtaa kapteenina prikaatin varusmiesten salibandyjoukkueen 28. huhtikuuta Kouvolassa pelattavaan Sotilasurheiluliiton mestaruusturnaukseen. Puolustamme sen voittoa.

PsPr:n joukkueessa pelaavat Lastikan Steelers-kavereista myös Julius Aaltonen, Ahola ja Grönholm. Joukkueeseen kuuluu myös Parolassa palveleva Valtteri Viitakoski, jonka isä Vesa Viitakoski oli HPK:n toisena valmentajana kausilla 2013–16. Valtteri Viitakoski on tuore jääkiekon A-nuorten suomenmestari Ilveksestä ja salibandyssä hän pelaa myös Kanadan maajoukkueessa.

Myös Hämeenlinnassa on tarjolla sotilaiden urheilua: Rinkelinmäellä pelataan perjantaina ja lauantaina Patria cup, Sotilasurheiluliiton henkilökunnan A- ja B-sarjan mestaruusturnaus. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic