Uutiset

Panssariprikaati menestyi sotilaiden SM-ammunnoissa

Panssariprikaati menestyi hyvin sotilaiden SM-ammunnoissa Säkylässä. Mestaruuden tähtäsi varusmiesten sarjassa oppilas Juho Katajamaa 20 laukauksen vakiokiväärin 300 metrin makuukilpailussa tuloksella 197 pistettä. Hopeamies jäi neljän pisteen päähän.

Joukko-osasto oli lajissa muutenkin varsin vahva, sillä kärkikymmenikköön sopi neljäs edustajaa. Alikersantti Mari Weckman oli viides, oppilas Tuomas Nummela kahdeksas ja alikersantti Santeri Halme kymmenes.

Hollolassa asuva Katajamaa sijoittui kiväärin 3×20 laukauksen asentokilpailussa yleisen sarjan hopealle 300 metrillä 567 pisteellä mestarin saatua kolme pistettä enemmän. Yliluutnantti Pasi Kiviniemi oli kuudes. Pronssi Katajamaalle tuli vakiokiväärin 50 metrin 3×20 laukauksen kilvassa yleisessä sarjassa 572 pisteellä. Naisten sarjassa vakiokiväärin 50 metrillä PSPR:sta majuri Eija Pulkki oli hopealla ja Mari Weckman pronssilla.

Isopistoolilla hattulalainen Vartiolentolaivueessa palveleva Kaj Jahnsson oli pronssilla. Joukkuekilpailuissa PSPR voitti yleisen sarjan 3×20 laukauksen kisan joukkueella Katajamaa, Kiviniemi ja kapteeni Ville Kalliola.

Varusmiesten joukkue Katajamaa, Weckman ja Nummela oli makuukilvan hopealla. Rynnäkkökiväärin 3×5 laukauksen kisassa varusmiesten seitsemäs oli PSPR:n tykkimies Niko Sillansuo ja joukkueena PSPR oli viides. Rynnäkkökiväärillä 6+6+6 kilvassa PSPR oli varusmiehissä viides ja yleisen sarjan kuudes.

– Panssariprikaatilla on seitsemän varusmiehen ryhmä valmennuksessa. Heinäkuun puolivälistä harjoittelimme kahdesti viikossa ja nyt syyskuussa vieläkin enemmän., kertoi valmennusryhmää vetänyt Pasi Kiviniemi.

Yleismestaruuskilvassa PSPR oli neljäs Kainuun Prikaatin oltua ylivoimainen. Varusmiesten Parolan Kilpi kilpailussa PSPR oli kolmas. HäSa

Asiasanat