Uutiset

Panssariprikaatin historia yksien kansien väliin

Parolannummen Panssariprikaatin historia on tarkoitus saada valmiiksi vuonna 2007 juhlittaviin prikaatin 65-vuotisjuhliin mennessä.

Panssariprikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Heikki Lagus kertoo, että työ on aloitettu tänä syksynä. Panssariprikaati on lähettänyt kirjeen historiamuistelmista usealle kymmenelle hengelle.

– Tähän mennessä muutamat henkilöt ovat jo ottaneet yhteyttä. Prikaatissa, sen edeltäjäjoukoissa ja lähiyhteisöissä palvelleilta pyydetään aineistoa, tekstiä tai kuvia, kertoo Lagus.

Kapteeni Juha Saarisen mukaan panssarijoukkuiden sotahistoriasta on kirjoitettu useita teoksia, mutta Panssariprikaatin kirjasta ei tule perinteistä vuosilukuhistoriaa.

Ajallisesti historiateos käsittelee sodan jälkeisiä vuosia aina 2000-luvulle saakka.Tekstien lisäksi myös valokuvia kaivataan. Historiateoksen kirjoittamisen hoitaa Panssarikilta.

– Painosmäärästä ei ole vielä tietoa. Aineistoa voi toimittaa Panssariprikaatin esikuntaan tai Panssarikillan toimistoon, sanoo Saarinen. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic