Uutiset

Panssarivaunujen liikenneonnettomuudet harvinaisia

Panssarivaunujen joutuminen liikenneonnettomuuteen on hyvin harvinaista. Itsenäisyyspäivän valtakunnallisessa paraatissa Jyväskylässä iäkäs sotaveteraani jäi panssarivaunun alle ja kuoli. Kysymyksessä oli ilmeisesti itsemurha.

– Panssarivaunujen ajamisesta liikenteessä on hyvin tarkat ohjeet, kertoo Panssariprikaatin tiedottaja yliluutnantti Ari Viitala.

Viitalan mukaan vaununjohtaja ja ajaja jakavat vastuun vaunun ajamisesta. Johtaja määrää mihin ja millä nopeudella ajetaan ja ajaja hoitaa ajamisen. Koska ajaja ei näe taaksepäin, johtajan on tarkkailtava liikennettä joka suuntaan.

Lainsäädäntö ei tunne tällaista kahden vastuullisen järjestelmää, vaan tieliikennelaissa lähdetään siitä, että kuljettaja on aina yksin vastuussa.

Viitala kertoo olleensa vaunukouluttaja kymmenen vuotta. Siltä ajalta hän muistaa pari kolaria siviiliajoneuvon kanssa. Kysymys on ollut tilanteista, joissa vaunua ohittamaan lähteneet autot ovat palanneet omalle kaistalle liian aikaisin ja törmänneet vaunun etukulmaan. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic