fbpx
Uutiset

Panu Ala-Nikkola Aina Groupin hallituksen johtoon

Aina Group Oyj:n hallitus on valinnut puheenjohtajakseen kauppatieteiden maisteri Panu Ala-Nikkolan. Maanantaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan konsernin operatiivinen tulos parani alkuvuonna.

Ala-Nikkola on toiminut yhtiön hallituksen jäsenenä vuodesta 2008. Sitä ennen hän toimi Hämeen Sanomat Oy:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2005.

Vuonna 1965 syntynyt Ala-Nikkola työskentelee Martela Oyj:n Suomen tulosyksikön johtajana.

Aina Groupin hallituksen puheenjohtajan paikka jäi avoimeksiTapio Hintikan erottua tehtävästään 4. marraskuuta. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa agronomi Matti Puotila.

Aina Com Oy:n hallitukseen uudeksi jäseneksi ja puheenjohtajaksi valittiin kauppatieteiden maisteri Eeva Grannenfelt. Vuonna 1958 syntynyt Grannenfelt työskentelee Eläke-Fennian sijoitusyksikön johtajana.

Maanantaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan Aina Groupin operatiivinen tulos parani lähes 4 miljoonaa euroa tammi-syyskuussa.

Konsernin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 61,3 miljoonaa euroa ja käyttökate ilman kertaluonteisia eriä5,6 miljoonaa euroa. Liiketulos oli 3,2 miljoonaa euroa, tulos ennen veroja 3,1 miljoonaa euroa ja katsauskauden tulos 4,1 miljoonaa euroa.

Konsernitaseen loppusumma oli syyskuun lopussa 56,6 miljoonaa euroa ja oma pääoma 24 miljoonaa euroa. Konsernin omavaraisuusaste oli 47,5 prosenttia ja gearing eli nettovelan suhde omaan pääomaan-8 prosenttia. Käyttökatetta kertyi tammi-syyskuussa 5,6 miljoonaa euroa ilman kertaluonteisia eriä.

Viime vuoden tasolla
Aina Groupin toimitusjohtaja Jaakko Nevanlinna arvioi konsernin medialiiketoiminnan säilyvän tänä vuonna viime vuoden tasolla.
Medialiiketoiminnan, johon kuuluvat muun muassa Hämeen Sanomat, Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset ja Hämeenlinnan Viikkouutiset, liikevaihto oli tammi-syyskuussa 13,5 miljoonaa euroa ja sen osuus konsernin liikevaihdosta oli 22 prosenttia.

Sen sijaan ICT-liiketoiminnan liikevaihto jää viimevuotista pienemmäksi. Nevanlinna selittää liikevaihdon pienentymistä muille teleoperaattoreille myytävän liikenteen vähenemisellä.

– ICT-liiketoiminnan operatiivinen kannattavuus paranee viime vuodesta.Konsernin liikevaihto laskee, mutta kertaeristä puhdistettu koko vuoden liiketulos nousee viime vuodesta.

ICT-liiketoiminnan liikevaihto oli tammi-syyskuussa 47,9 miljoonaa euroa ja sen osuus konsernin liikevaihdosta oli 78 prosenttia.

Aina Comin matkapuhelinliittymien määrä lokakuun lopussa oli 87 095 kappaletta.

Aina Groupille henkilöstörahasto
Aina Groupin palveluksessa oli tammi-syyskuussa keskimäärin 383 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Tästä määrästä medialiiketoiminnassa työskenteli 185 henkilöä, ICT-liiketoiminnassa 180 henkilöä ja konsernihallinnossa 18 henkilöä.

Konserniin perustettiin 7. marraskuuta henkilöstörahasto, ja ensi vuoden alusta otetaan käyttöön henkilöstön voittopalkkiojärjestelmä. (HäSa)

Hämeen Sanomat on osa AinaGroupia.

Menot