Uutiset

Paola Suhonen piti Linnan juhlatyyliä hienostuneena

Linnan juhlien muoti oli muotoilija Paola Suhosen mielestä tänä vuonna hienostunutta. Televisiosta tilaisuutta seuranneen Suhosen mukaan pukeutumisen yleisilme oli hyvällä tavalla tasapaksu: veistoksellisia ylilyöntejä ei näkynyt, vaan iltapuvut olivat kuin kansainvälisestä gaalasta.

– Gaalamaisuus näkyi sekä mustan ja valkoisen runsautena että pukujen sofistikoituneena seksikkyytenä. Ylös saakka nousevia helmahalkioita ei ollut, mutta sen sijaan riitti avonaista selkää, dekolteeta ja paljaita olkapäitä. Pukeutuminen oli huomattavasti aiempia vuosia elegantimpaa.

Selkeää illan kuningatarta Suhonen ei juhlasta löytynyt. Hän itse ihaili Samu-Jussi Kosken suunnittelemia asuja, joita kantoivat ainakin Maarit Hurmerinta ja Laura Malmivaara.

Miesten puolelta muotoilijan suosikkeja olivat Marko Ahtisaaren frakki, joka oli Hanna Sarénin käsialaa, sekä Kalle Riihivainion suunnittelema frakki, jota kantoi Antti Tuisku.

– Ylipäätään oli hienoa, että miehet panostivat pukeutumiseen tyylikkäästi eivätkä joskus nähdyllä huomionhakuisella tavalla laittamalla ylle jotakin hassua.

Halosen puvusta kaksi mielipidettä

Presidentti Tarja Halosen asusta Suhoselle tuli ristiriitainen olo.

– Toisaalta kierrätyspuvun käyttäminen oli hauska juju, mutta toisaalta petyin. Olisi ollut kunnianosoitus suomalaista muotoilua kohtaan teettää uusi puku. Nyt jäi vähän sellainen tunne, että hän halusi päästä mahdollisimman helpolla.

Räikeitä tyylirikkoja Suhonen ei huomannut. Sen sijaan mukana oli jonkin verran arkistavia elementtejä, kuten silmälaseja ja tietynlaisia käsilaukkuja.

– Käsilaukku ei oikein sovi iltapuvun kanssa. Ainoa, joka voi toimia, on kirjekuorimainen laukku, joka sujautetaan kainaloon. Sellainen oli esimerkiksi Krisse Salmisella.

Ranteesta roikkuvat vanhojentanssipussukat ovat passé.

”Ihanan vähän banaaninutturoita”

Kampaaja ja meikkaaja Jannica Stelander katsoo, että Linnassa juhlineet olivat panostaneet kampauksiin selkeästi aiempia vuosia enemmän. Helsinkiläisessä Studio Von Arbissa toimiva Stelander pani ilokseen merkille, ettei perinteisiä banaaninutturoita näkynyt järin monta.

– Mukana oli persoonallisia ja aika paljon trendikkäitäkin kampauksia.

Stelander viehättyi erityisesti estejuoksun Euroopan mestarin Jukka Keskisalon avovaimon Elina Kivihalmeen kampauksesta. Kivihalmeen tummat pitkät hiukset oli kiedottu löyhästi palmikolle, joka ulottui pitkälle selkään saakka.

Naisten auki olevia pitkiä hiuksia pidetään usein tyylirikkona, joka tosin voi olla harkittukin. Stelanderin mielestä tukka saa olla auki, jos kokonaisuus on tyylikäs.

– Esimerkiksi Krissen kampaus oli hieno, vaikka hiukset eivät olleet kiinni. Sen sijaan Linnaan ei sovi olkapäillä roikkuva wash and go -tyyli.

STT

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic