Uutiset

Papasilla emännän otteet

Kajaanilainen Papas nousi naisten salibandyliigan viidenneksi kaatamalla Hämeenlinnan Steelersin tiukan taiston jälkeen 5–3 (2–2, 3–1, 0–0). Kotijoukkue jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä takanaan vain SB Vantaa.

Steelers aloitti ottelun hyvin. Se karvasi totuttua maltillisemmin ja viimeisteli kaksi hienoa maalia. Molemmista vastasi jo 12 kertaa reikäpallon verkon perukoille tällä kaudella upottanut Roosa Kankare. Ykkösketjun laituri toimitti pallon hyvän ottelun Papasin maalissa pelanneen Marjo Husson (14 torjuntaa) selän taakse liki samoilta jalansijoilta.

Ottelu olisi voinut saada toisenlaisen kulun, jos vierailijoiden Sini Markkanen ei olisi kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa laukonut taitavasti ilmasta ottelua tasoihin. Tuo todellinen pukukoppimaali oli alkusoittoa kajaanilaisten marssille kohti ottelun voittoa.

– Siinä tapahtui meille vaihtovirhe. Lisäksi pakkimme hieman nukahti tilanteessa. Maali oli kuitenkin hienosti tehty. Olimme ensimmäisessä erässä parempia, analysoi teräsnaisten päävalmentaja Toni Kankaanpää.

Toisessa ratkaisu

Papas tuli toiseen erään intoa puhkuen viimeistellen siinä kolme maalia. Kotijoukkuetta vietiin tuolloin kuin pässiä narussa.

– Pysyimme Steelersin mukana ensimmäisessä erässä ja kiristimme ruuvia toiseen. Pysyimme paremmin pallolla niin kuin meidän olisi pitänyt lähtökohtaisesti pystyä tekemään alusta lähtien, totesi Papasin päävalmentaja Tommi Hiltunen.

Hiltunen ei ollut voitosta huolimatta täysin tyytyväinen omiensa peliesitykseen, mutta jakoi tunnustusta myös kotijoukkueelle.

– Pelissämme on vielä parannettavaa, mutta sarjapisteisiin olen tyytyväinen. Steelers toimitti hyvin palloa maalille. Hyvä suoritus maalin edessä tuottaa usein myös maalin. Kaikki kunnia Steelersille, joka on selkeästi kehittänyt peliään. Se tulee varmasti jatkossa ottamaan täällä pisteitä.

Missä kirivaihde?

Kun kolmannessa erässä Steelersin olisi pitänyt antaa painetta Papasin pakeille ja vyöryttää hyökkäyksiä taukoamatta vastustajan maalille, oikeastaan mitään ei tapahtunut. Osasyynä oli tietenkin kurinalaisesti puolustanut vierasjoukkue, joka peitti hyvin Steelersin laukauksia.

– Rosterimme ei riitä siihen, että voisimme painaa päätyyn täydet 60 minuuttia. Tänään meidän oli otettava käyttöön maltillisempi taktiikka. Meillä oli tänäänkin pelissä mukana flunssapotilaita. Laiturit eivät jaksaneet painaa kuin erien ensimmäiset vitoset täysillä.

Kankaanpää oli lopulta kuitenkin melko tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Likat pelasivat tänään todella hyvin, vaikka toisessa erässä olimmekin vähän vaisuja. Ensimmäisen viiden minuutin aikana kaveri olisi voinut tehdä useammankin maalin. Laineen Viivi (23 torjuntaa) hoiti tänään tonttinsa hienosti. Muutenkin Viivi esitti tukun hyviä torjuntoja. Lisäksi kolmosketjumme teki hatunnoston arvoisen suorituksen päästyään kentälle pitkän penkityksen jälkeen.

Steelers pelaa seuraavan kotiottelunsa vasta 14.2. Tuolloin vastaan asettuu sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Tampereen Classic. (HäSa)

Asiasanat