Uutiset

Paperi peittoaa vesipuiston

Lumiukko, lehmä, hevonen ja hirviö. Casper Mannukan käsissä paperimassamöykky sai hahmon toisensa perään.

Casperin vanhemmat Tarja Mannukka ja Kimmo Kärkkäinen kertoivat perheen lähteneen Hämeenlinnan historiallisen museon Paperirepäisy-askartelutapahtumaan lauantaiaamun mielijohteesta. Lahdessa asuva perhe oli miettinyt, mitä päivän aikana puuhaisi, ja Paperirepäisy oli peitonnut ensin pohditun vesipuisto Serenan.

Askartelun jälkeen perhe suunnitteli käyvänsä vielä vankilamuseossa.


Valmiin pöydän ääreen

Askartelupäivän ohjaaja Iida Fagerlund kertoi, että askartelupäivä sai kiitosta paitsi lapsilta myös heidän vanhemmiltaan.

-Yksikin huokasi, että hän oli lapsena inhonnut paperimassaa, jota piti liottaa ja odottaa ikuisuuden. Tänne sai tulla valmiiksi tehdyn ja suunnitellun ääreen, Fagerlund nauroi.

Päivän aikana paperi kiertyi myös koruiksi. Varsinkin tyttöjen mieleen oli paperihelmien pyörittely ja niiden yhdistäminen rannerenkaaksi.


Joulukortteihin löytyi idea

Askarteluohjeet Fagerlund oli kerännyt sieltä täältä. Luokanopettajaksi opiskeleva Fagerlund sanoi pitävänsä jatkuvasti silmänsä auki askarteluohjeiden varalta, sillä tulevassa ammatissa niille löytyy käyttöä.

-Tämän päivän aikana sain idean, että paperimassaahan voisi yhdistää myös joulukortteihin esimerkiksi tekemällä paperimassasydämiä ja sitten liimaamalla ne kiinni kortteihin, Fagerlund suunnitteli.

Paperirepäisy-askartelupäivä oli osa Jokapäiväinen paperimme -näyttelyyn liittyvää ohjelmaa. (HäSa)