fbpx
Uutiset

Paperiliitto ja Metsäteollisuus sekä Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus vastaavat tänään hyväksyvätkö sovintoehdotukset työriitoihinsa

Ammattiliitto Pro aloittaa työnseisaukset teknologiateollisuudessa, mikäli sopua ei vielä synny. Metsäteollisuus on ilmoittanut puolestaan maanantaina alkavista kolmen vuorokauden työsuluista.
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi sovintoesityksen Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriitaan. Osapuolet antavat vastauksensa illalla kuudelta. Kuva: Roni Rekomaa
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi sovintoesityksen Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriitaan. Osapuolet antavat vastauksensa illalla kuudelta. Kuva: Roni Rekomaa

Kahteen työriitaan on annettu lauantain vastaisena yönä sovintoesitykset.

Sovittelija Jukka Ahtela antoi sovintoesityksen Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden väliseen työriitaan. Osapuolet vastaavat sovintoesitykseen tänään lauantaina klo 17. Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoja julkisuuteen ennen vastausten antamista.

Jos sopua ei synny, Ammattiliitto Pron ilmoittamat työnseisaukset teknologiateollisuudessa alkavat maanantaina puolen yön aikaan.

Osapuolet voivat hyväksyä tai hylätä ehdotuksen

Valtakunnansovittelija antoi sovintoehdotuksen Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriitaan lauantain vastaisena yönä vähän ennen puoli kahta. Työriitaa soviteltiin jo torstaina aamuyölle saakka. Osapuolet vastaavat valtakunnansovittelijan sovintoehdotukseen sähköpostilla tänään lauantaina klo 18.

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen. Paperiteollisuudessa alkoi lakko viime maanantaina. Jos sopua ei synny, Työnantajaa edustava Metsäteollisuus on ilmoittanut maanantaina aloittavansa kolmen vuorokauden työsulut.

Suomen talouden kilpailukykyä parantamaan vuonna 2016 sovitut työntekijöiden kiky-tunnit ovat olleet yhtenä kiistana tässäkin työriidassa. Kiky-sopimuksen mukaan työntekijät ovat tehneet vuodessa 24 tuntia pidempää työaikaa ilman korvausta. Työntekijäpuoli on vastustanut kiky-tuntien jatkamista.

Menot