Uutiset

Pappien radiolähetysten kohteena väärä taivas

Kolmen irlantilaisen kirkon papit ovat radioineet luvatta jumalanpalveluksia, joiden kohteeksi on joutunut väärä taivas. Luvaton hengenviljely nimittäin häiritsi Irlannin yli taivaalla matkanneita lentokoneita.

Aiheutuneesta turvallisuusriskistä ilmoittivat Irlannin viranomaiset tiistaina.

Kolmen Keski-Irlannissa sijaitsevan kirkon papit ovat saaneet varoituksen saarivaltion viestinnän valvojilta. Ukaasin mukaan sunnuntaimessujen radiointi tuo pulmia lentokoneille.

– Tiesin että liikuimme niin sanotusti harmaalla alueelle, mutta en tiennyt että rikoimme lakia, isä Brendan Quinlan kommentoi lehdistölle.

Atlantin yli liikennöivien matkustajakoneiden lentäjät ovat valittaneet Irlannin yllä ilmenevistä viestintähäiriöistä yli vuoden ajan.

”Nämä rahat pitää manata”

Floridalainen nainen on keksinyt perin härskin tavan huijata rahaa. Nainen uskotteli monille vanhuksille, että näiden rahat piti manata ja jätti saamansa rahat palauttamatta.

Meedioksi julistautuneen naisen huijaus näytti toimivan melkoisen hyvin. Hän onnistui vohkimaan iäkkäiltä uhreiltaan yhteensä kaksi miljoonaa dollaria (noin 1,6 miljoonaa euroa).

Valemanaaja jäi kuitenkin lopulta kiinni. Hän joutuu miettimään tekemisiään telkien takana neljä vuotta, minkä lisäksi oikeus määräsi meedion palauttamaan rahat uhreilleen.
Manaaja onnistui houkuttelemaan mukaan huijauksensa peittelyyn poliisin, jonka oli määrä tutkia naisen hämäriä touhuja.

Poliisivoimista sittemmin erotettu etsivä sai nyt samalla kertaa viiden vuoden vankeustuomion.

STT

Mainos