Uutiset

Pappilan pikavoitto ei miellytä tuuloslaisia

Jos Tuuloksen palaneesta pappilasta otetaan vakuutuksesta kertakorvaus, voi Hämeenlinnan seurakuntayhtymä sirotella rahat parhaaksi katsomiinsa kohteisiin.

-Kertakorvaus ei ole korvamerkittyä rahaa, todisti seurakuntayhtymän talousjohtaja Kai Kauppinen Tuuloksen seurakuntatalossa pidetyssä tiedotus- ja kuulemistilaisuudessa.

Kauppisen ja seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikön Eija Rantalan mukaan ei ole kannattavaa rakentaa pappilaa uudelleen, koska uudelleenrakennuskorvaus ei luultavasti tulisi kattamaan todellisia rakennuskustannuksia.

Seurakuntatalolle oli saapunut noin sata seurakuntalaista, jotka eivät pitäneet kuulemastaan. Yleisö ei halunnut pikavoittoa, eikä niellyt selitystä siitä, että kertakorvauksella saataisiin nopeammin jotain aikaan, kun taas uudelleenrakentaminen on pitkä prosessi.

-Kertakorvaushan tarkoittaa, että jotain tehdään jonnekin joskus. Eikö tuollaisen asian päättäminen vie luultavammin paljon enemmän aikaa kuin se, että tiedettäisiin rahojen menevän pappilan rakentamiseen, kyseenalaisti Tuuloksen kirkkoherra Petri Laine.

Kauempaa ja halvemmalla

Seurakuntalaiset ihmettelivät, miten pappilan uudelleenrakentamiseen voitaisiin saada kulumaan arvioitu summa, yli 700 000 tuhatta euroa. Kirsti Häppölä ehdotti, ettei tontille edes yritettäisi rakentaa tismalleen samanlaista pappilaa, koska pienempi ja halvempikin kelpaisi tuuloslaisille. Hän peräsi seurakuntayhtymää päättämään seurakuntalaisten asioista myös sydämellä eikä vain taskulaskin kädessä.

Petri Laine korosti, että seurakuntalaiset ja paikalliset yrittäjät ovat tarjoutuneet myös talkootyöhön, mikä laskisi rakentamiskustannuksia.

Laine uskoo, että pappilatta jääminen hajottaa seurakuntaa pahasti.

-Tässä luistellaan nyt sitä kohti, että meille ehkä vuokrattaisiin tila kauempaa eli halvemmalla. Silloin seurakunnalta puuttuisi kuitenkin keskus ja ihmiset joutuisivat ramppaamaan eri paikoissa, Laine harmittelee.

Tilaisuuden lopussa ihmisiä pyydettiin viittaamaan, jos he haluavat pappilan rakennettavaksi. Käsiä ei jäänyt alas.

Lopullinen päätös tehdään kirkkovaltuustossa toukokuussa. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic