Uutiset

Pappilanniemen lämpölaitos sai rakennusluvan

Hattulan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan Pappilanniemeen kaavaillulle hakelämpölaitokselle. Sen rakennuttaa Hattulan Biolämpö oy.

Rakentamiselle asetettiin kuitenkin tiettyjä ehtoja, eli suunnitelmia pitää vielä tarkentaa joiltakin osin. Samalla lautakunta myönsi myös luvan purkaa yhden autotallin pääty lämpölaitoksen tieltä.

Rakennuslautakunnan puheenjohtaja Kaj Nordenswan (kesk.) kertoo, että asiasta keskusteltiin lautakunnassa, mutta kaavallisia esteitä luvan myöntämiselle ei ollut. Lupahakemuksesta oli jätetty neljä muistutusta, ja lämpölaitoksen suunnitelmia on ainakin osin muutettu niiden mukaiseksi.

-Esimerkiksi laitoksen savupiiput tehdään yhteisen vaipan sisään, jolloin lopputulos on hillitympi kuin kaksi erillistä piippua, Nordenswan sanoo.

Hattulan Biolämpö haki myös lupaa aloittaa rakennustyöt heti riippumatta siitä, saako rakennuslupa lainvoiman. Lautakunta myönsi luvan vakuutta vastaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että yritys maksaa kunnalle vakuuden, jonka turvin esimerkiksi purettu autotalli voidaan rakentaa takaisin, jos rakennuslupa menisi myöhemmin kumoon.

Lämpölaitossuunnitelma on aiheuttanut kohua Pappilanniemessä. Hanketta sinänsä ei niinkään vastusteta, mutta sen kiireinen aikataulu ja kunnan toimintatapa ovat herättäneet närää.

Yksityisen lämpöyhtiön kanssa solmittu sopimus ihmetytti myös valtuutettuja Hattulan valtuuston kokouksessa keskiviikkona. Valtuusto kuitenkin myönsi tarvittavat lisämäärärahat Pappilanniemen sairaalakiinteistön ja Tuulia-kodin liittämiseksi uuteen kaukolämpöverkostoon sekä pannuhuoneremontteihin. Töihin varattu summa on 185 000 euroa. (HäSa)