Uutiset

Paras jäi varastoon

HPK ei onnistunut tekemään ryöstöretkeä Turkuun nuorten jääkiekkoliigan ensimmäisessä finaalissa. TPS vei ottelun maalein 3–2 (2–1, 1–0, 01) ja otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

Peli alkoi hämeenlinnalaisittain erinomaisesti, sillä Sameli Ventelä laukoi siniviivalta Kerhon johtoon reilun kahden minuutin pelin jälkeen. TPS tuli kuitenkin pian tasoihin ylivoimalla, ja erän loppupuolella kotijoukkue siirtyi johtoon kerholaisten sählättyä omassa päässä.

HPK hallitsi kiekkoa avauserässä, mutta ei päässyt kunnon maalipaikoille. TPS puolusti hyvin keskialuetta ja oli vastahyökkäyksissä vaarallinen. Toisessa erässä TPS teki yhden maalin, kun nuorten MM-kisoissa loistanut Mikko Rantanen vapautti Oskari Siikin läpiajoon. HPK:n peliä sotkivat jäähyt, eikä joukkue muutenkaan saanut omaa peliään kunnolla toimimaan koko ottelussa.

Kiri jäi torsoksi

Päätöserässä näytti pitkään siltä, ettei Kerho saa oikein minkäänlaista takaa-ajoa aikaiseksi, mutta Harri Kainulaisen kavennusmaali vajaa kuusi minuuttia ennen loppua sytytti vielä pienen toivon kipinän. TPS otti sen jälkeen kaksi jäähyä, ja HPK haki tasoitusta ylivoimalla ilman maalivahtia. Tällä kertaa kiri jäi kuitenkin torsoksi, ja TPS pääsi juhlimaan voittoa 4 658 katsojan edessä.

HPK:n päävalmentajan Olli Salon mielestä Kerho ei saanut ensimmäisessä finaalissa itsestään parasta irti.

– Peli meni meillä vähän ihmettelyyn. Emme pystyneet toteuttamaan sitä jääkiekkoa, jota osaamme. Äkkiseltään on vaikea sanoa, mistä se johtuu, mutta ei se Schumacherkaan joka kisaa voittanut, kun vei mestaruuksia. Tällä kertaa ei vain mennyt meillä nappiin, Salo pohti.

Kerho on tehopisteiden osalta ollut paljon ykkösketjunsa varassa. Muun joukkueen ohella sekään ei tällä kertaa päässyt omalle tasolleen. HPK teki ottelusta itselleen vaikean helpoilla virheillä ja jäähyillä, joista TPS myös rankaisi.

– Meillä ei ollut keskittyminen ihan kunnossa. Sunnuntaina matka kuitenkin jatkuu. Me tiedämme, miten me osaamme pelata, eikä meidän tarvitse miettiä muuta kuin sitä, miten löydämme taas itsestämme sen parhaan esiin, Salo huomautti.

Toinen finaali pelataan heti sunnuntaina Rinkelinmäellä. Ottelu alkaa kello 16. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic