Uutiset

Parasite City soittaa toukokuussa saapasmaassa

Materiaalin lähettäminen ”minne sattuu” poikii välillä kiintoisia tuloksia, tietää hämeenlinnalainen hevikokoonpano Parasite City. Viisihenkinen ryhmä promosi viime vuoden lopulla julkaisemaansa viiden biisin mini-cd:tä postittamalla sitä anteliaasti eri puolille Suomea ja ulkomaita.

Täkyyn tarttui italialainen promoottori, joka pyysi lisää materiaalia – ja lopulta tilasi yhtyeen kolme keikkaa käsittävälle reissulle Italiaan. Parasite City esiintyy 6.-8. toukokuuta Padovassa, Veronassa ja Modenassa.

-Tämä on ensimmäinen keikka ulkomailla, jos Ahvenanmaata ei lasketa, nauraa kitaristi Jari Tiittanen, joka bändissä tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Rizzie Captain.

Hän uskoo, että sekä raflaavat taiteilijanimet – Captainin lisäksi Angel Roxx, Sebastian Bow, Funky M ja Zyra Z – että melodinen, kasarihevin ja nykyhardrockin linjoja seuraileva musiikki putoavat italialaisiin.

-Italiassa on parhaillaan meneillään kova hardrock-buumi. Erityisesti 80-luvun tyylisestä musiikista ollaan innostuneita. Siihen saumaan mekin lähdemme, Captain pohtii.

Hämeenlinnalaisbändin kanssa Italian klubeilla esiintyy venetsialainen Side-One, joka myös lainaa suomalaisille kollegoilleen soittimet. Kustannukset on jaettu siten, että italialaiset huolehtivat asioista omalla maallaan, kunhan Parasite City hankkii itsensä paikalle.

Captainin mukaan kovin kummoisia valmisteluja ennen lähtöpäivää eli toukokuun kolmatta ei ole tarvis tehdä. Biisisetti on hallussa, ja kohdemaan sijainti tiedossa.

-Kukaan meistä ei tietääkseni ole ennen käynyt Italiassa, mutta sen verran toki on tiedossa, että se on pizzan kotimaa, Rizzie Captain nauraa.

Parasite Cityn Italia-teema ei lopu viikon mittaiseen reissuun. Loppukesällä on tarkoitus heittää uusi kolmen keikan pläjäys venetsialaisbändin kanssa, tällä kertaa Suomessa. Keikkapaikkakunnat ovat Lahti, Helsinki ja Seinäjoki.

Hämeenlinna ei toistaiseksi ole Parasite Cityn keikkakalenterissa. Mutta pääkallonpaikkana on yhä treenitila Poltinaholla.

-Siellä nähdään joka viikko, vaikka osa bändin jäsenistä asuu muualla. Ja sieltä kamat aina haetaan messiin, kun jonnekin lähdetään. Hämeenlinnassa myös nauhoitetaan elokuussa uusi sinkku, Captain hahmottaa.

Päivän lehti

20.1.2020