Uutiset

Parempi vaan voitti

Yksi tilanne ratkaisi.

Vaikka HPK kärsi seitsemännen peräkkäisen tappionsa jääkiekkoliigassa, se voi lähteä valmistautumaan lauantaiseen vieraspeliin SaiPaa vastaan pää pystyssä. Joukkue repi, raastoi ja taisteli ritarin lailla, mutta takaisin HIFK:n ohi sarjakärkeen noussut Kärpät oli vaan yksinkertaisesti pykälän Kerhoa parempi.

Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu itselleen ylivoimalla. Kun kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia oli yhteensä 18 minuuttia yritetty vääntää vastustajaa kanveesiin miesylivoimalla.

Ratkaisu tuli kuitenkin tasakentällisin. Kärppien pitkä painostus HPK:n kenttäpäädyssä päättyi maaliin, kun Joonas Kemppainen rynnisti väkisin maalille ja sai sinne nappipassin etunimikaimaltaan Donskoilta. Hyvän ottelun kotijoukkueen maalilla pelannut Juuse Saros (23 torjuntaa) ei voinut osumalle yhtään mitään.

Vahvaa alivoimaa

HPK pelasi ottelussa hyvällä taisteluilmeellä alusta hamaan loppuun asti. Etenkin sen alivoimapelaaminen oli uhrautuvaa viimeisenä lukkonaan takuuvarma Saros.

Pekkaa pahemmaksi ei puolustuspelaamisessaan jäänyt oululaisryhmä. Joukkue puolusti koko arsenaalillaan tiiviisti ja sen maalissa Tomi Karhunen (26 torjuntaa) sai juhlia nollapeliä.

– Kun joukkue tekee nolla maalia, on vaikea voittaa tuon tasoista joukkuetta. Alkukaudella kiekkojumalat olivat meidän puolellamme, mutta nyt tuntuu siltä, että ne ovat välillä meitä vastaankin. Tänään pelimme oli kuitenkin asenteellisesti kunnossa ja olimme sitä kautta kiinni pelissä, jutteli ykkösketjuun nostettu Tuomas Vänttinen.

Vänttinen taisteli jälleen kuin viitapiru joukkueensa eteen eikä säästynyt taaskaan kolhuilta. Hän muun muassa syöksyi kuin vanha pesäpalloilija kiekon perään Kärppien ylivoimahyökkäyksessä estäen liki varman maalin.

– En minä nyt kovin nopea ole. Minulla oli siinä tilanteessa jo sen verran sinappia jaloissa. Jos minulla olisi ollut sentinkään lyhyempi maila, olisi vastustajan syöttö mennyt läpi. Siinä kävi hyvää säkääkin, että pääsin syöttöön väliin. Onneksi ei tänään sattunut kuitenkaan mitään isompaa. Kiekot tulivat hyvin suojuksiin, naureskeli Vänttinen.

Pienen marginaalin ottelu

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ennakoi jo ennen peliä tasaista vääntöä.

– Me tiesimme, mikä täällä Hämeenlinnassa tulee olemaan homman nimi – molemmat joukkueet taistelevat jokaisesta sentistä. Molempien joukkueiden alivoimat olivat erinomaisia Saros ja Karhunen viimeisinä lukkoina. Tänään pelattiin kovaa ja rehtiä taistelulätkää. Tässä ottelussa oli kaikki, mitä perjantai-iltaan tarvitaan.

– Olen ylpeä siitä, että käänsimme pelistä voiton. Kotijoukkue oli tänään erinomainen. Pidän HPK:n taisteluilmeestä, antoi Marjamäki syystäkin tunnustusta kotijoukkueen esitykselle.

HPK:n käskijä Pasi Arvonen oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen ja etenkin puolustuspelaamiseen.

– Tämä oli pienen marginaalin ottelu. Hyvää taistelua, mutta kyllä joukkueemme haluaa voittoja. Palkintoa ei vielä tänään saatu, mutta tästä on hyvä jatkaa Lappeenrannassa.

Arvonen oli jättänyt tappiollisessa HIFK-ottelussa kaikkien kolmen vierasjoukkueen maalin aikana kentällä olleen kultakypäränsä Jesse Saarisen kokoonpanon ulkopuolelle.

– Sinne saa ottaa ainoastaan 20 kenttäpelaajaa, väisti Arvonen taitavasti lehdistötilaisuudessa pohjimmaiset syyt Saarisen peluuttamatta jättämiselle. (HäSa)

Asiasanat