fbpx
Uutiset

Parhaat pelimerkit täytyy hyödyntää töissä ja vapaalla

Hämäläisiä väitetään hitaiksi. Ari Räsänen on toista mieltä. Kehittämiskeskus Hämeen (Kehken) yrityspalvelujohtajana Räsänen on ollut mukana kehittämässä Hämeenlinnan seutua.

– Täällä toimitaan nopeasti ja monessa asiassa ja hankkeessa meistä otetaan mallia. Se ei ole hitautta, Räsänen sanoo.

Yksi Kehken nopea ja paljon töitä vaativa hanke oli tänä keväänä toimintansa aloittanut tölkkitehdas. Sen saaminen Hämeenlinnaan oli voitto. Räsänen kuitenkin muistuttaa, että koko ajan pitää olla hereillä ja tehdä töitä.

Töitä tölkkitehtaan eteenkin tehtiin jopa juhannuksena, jolloin yleensä koko Suomi on kiinni.

Nostokurki on hyvä merkki

Kehkessä Räsänen on ollut vuodesta 2003. Sitä ennen Räsänen työskenteli muun muassa Ainassa, Voimatorissa, Hämeenlinnan Energiassa, Tapiolassa ja Huoneistomarkkinoinnissa.

– Täällä saan hyödyntää kaikkea, mitä olen tehnyt. Koko ajan on projekteja poikittain ja pitkittäin. Kirjo on laaja.

Kehken alueella toimii 5 000 yritystä, joiden tarpeita ja toiveita käydään koko ajan läpi. Viimeiset vuodet ovat olleet monille alueen yrityksille hankalia. Räsäsen mukaan yrittäjät näkevät kuitenkin tunnelin päässä valoa.

– Siitä kertoo sekin, että nostokurki on koko ajan vieraisilla Hämeenlinnan seudulla. Täällä rakennetaan koko ajan. Se on hyvä merkki.

Räsäsen mukaan Hämeenlinna on pieni, mutta pippurinen.

– Pitää kehittyä koko ajan ja löytää siihen halua. Meillä on tällä seudulla Suomen parhaat pelimerkit: tänne muuttaa koko ajan väkeä, tänne investoidaan ja seutu on hyvällä paikalla. Se pitää käyttää hyväksi.

Räsäsen mukaan Kehke pitää huolta myös muustakin kuin kanta-Hämeenlinnasta. Esimerkiksi hän nostaa Iittalan. Räsänen haluaisi olla mukana kehittämässä Iittalasta entistä vetovoimaisempaa kylää, jotta vuosittaiset kävijämäärät saataisiin reippaaseen kasvuun.

Ideoita on jo, mutta niistä hän ei halua tässä vaiheessa puhua.

– Rakentaa pitää yhdessä ja puhaltaa yhteen hiileen. Niin saadaan tuloksia aikaiseksi.

Aina hymy huulilla

Räsäsen pitkään tuntenut ystävä sanoo, että Ari on aina hyvällä tuulella ja auttavainen.

– Olen optimisti. Jos ratkaisu ei löydy tätä kautta heti, se voi löytyä jotakin toista reittiä. Pitää ajatella positiivisesti, niin voi löytää vastauksia.

Vireä Räsänen on myös vapaalla. Hän on aktiivisesti mukana useissa eri yhdistyksissä. Räsänen tunnetaan myös juontajana.

– Juontokeikat ovat henkireikä. Teen niitä edelleen.

Räsänen urheilee myös 3–5 kertaa viikossa. Hän lenkkeilee, pyöräilee, rullaluistelee ja golfaa.

– Kaikkea pitää tehdä tasapuolisesti, että pysyy kunnossa. (HäSa)

Menot