Uutiset

Parhaiden tavoitteet yhä korkealla

Hämeenlinnan vuoden parhaiden urheilijoiden valinnat osuivat tänä vuonna judokaan ja hiihtäjään. Parhaan miesurheilijan palkinnon pokkasi Hämeenlinnan Judoseuran 19-vuotias Lalli Nuorteva. Vuoden naisurheilijaksi Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiöt ja Kanta-Hämeen urheilutoimittajien kerhon (Hunnit) edustajat valitsivat Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakalan.

Nuorteva voitti viime vuonna muun muassa 81-kiloisten sarjan aikuisten SM-pronssia ja A-nuorissa SM-hopeaa. Komeaa palkintoluetteloa komistavat myös 90 kilon sarjan Finnish Openin ja Viron avoimien mestaruuskisojen voitot.

Tämän vuoden kisoihin valmistautuminen Nuortevalla on erilaista. Nuori mies astui tammikuun alussa armeijan palvelukseen Parolannummella.

– Vapaat pitää anoa aika tarkkaan. Sain juuri 14 päivää urheiluvapaita, joita voin käyttää tarvittaessa. Valmentajani (Olli Paasimaa) päättää, mihin vapaat käytetään. Aamuharjoituksiin ei nyt pääse. Armeijassa tulee liikuntaa, mutta ei se harjoittelua ole. Pääsen kuitenkin tatamille monta kertaa viikossa, Nuorteva kertoo.

Muutto Helsinkiin

Nuorteva tavoittelee tälläkin kaudella hyvää menestystä.

– Ensimmäisenä tavoitteena on Euroopan cup, sieltä paikka EM-kisoihin ja sen jälkeen itse EM-kilpailut. Nuorten EM-kisoista sijoitus olisi kova juttu. Aikuisten SM-kisoista on mitali otettu parina vuonna. Sitä lähden kirkastamaan. Mestaruus ei ole mitenkään mahdoton ajatus. Kisoissa on kovia äijiä, mutta ei oikein ketään sellaista, jota en olisi joskus saanut kaadettua, judoka sanoo.

Armeijan jälkeen Nuorteva muuttaa Helsinkiin opiskelemaan yliopistoon tietojenkäsittelyä. Kuviot muuttuvat jonkun verran, mutta valmentajana jatkaa Olli Paasimaa.

– Kävin syksyllä Tallinnassa treenailemassa. Siellä otettiin avosylein vastaan. Myös Tampereella olisi paljon judokoita, ja varsinkin isolle äijälle se olisi paras paikka harjoitella. Valmentaja on edelleen Hämeenlinnassa.

Kultaa uusimaan

Vuoden naisurheilija Maija Hakala haluaa juhlia suomenmestaruutta tänäkin vuonna. Viime kaudella HlHS:n joukkue juhli viestikultaa ja lisäksi Hakala voitti parisprintin SM-hopeaa yhdessä Laura Ahervon kanssa.

– Vielä ei ole ihan samanlaisia tuloksia tullut, mutta SM-kisathan ovat vasta edessä. Onneksi on vielä aikaa. Henkilökohtaisista matkoista suurin osa on viikon päästä, mutta viestit vasta keväämmällä. Toivottavasti silloin tulee samanlaisia tuloksia, Hakala sanoo.

Hakalan mukaan hämeenlinnalaisten tavoitteena on puolustaa mestaruuttaan. Parisprintissä on kiikarissa mitali ja jollakin henkilökohtaisella matkalla paikka viiden joukossa. Tosin esimerkiksi parisprintin joukkuepaikasta on kova taistelu Ahervon ja Anni Kainulaisen kanssa.

– Jossain vaiheessa pitää järjestää seuran sisäinen katsastus, Hakala paljastaa.

Salo paras valmentaja

Hämeenlinnan vuoden parhaan valmentajan palkinnon sai HPK:n A-nuoret pronssille luotsannut Olli Salo. Kerhon nuorten liigajoukkue on aloittanut tämänkin kauden erinomaisesti ja se johtaa sarjaa.

Kerhon B-nuorissa pelaavat Joni Tuulola ja Markus Haapanen valittiin lupaavimmiksi poikaurheilijoiksi. Kaksikko voitti Suomen joukkueessa kultaa nuorten talviolympialaissa Innsbruckissa. Lupaavan tyttöurheilijan palkinnon pokkasi Saana Tattari. Tattari voitti viime vuonna SM-kultaa N18-sarjan 3×20 laukauksen kiväärissä ja 60 laukauksen kiväärissä sekä N24-sarjan ilmakiväärin joukkuekisassa.

Vuoden urheiluteko -palkinnon sai tuore hämeenlinnalainen Aki Ajo. Ajon johtama talli voitti viime kaudella ratamoottoripyöräilyn uuden Moto3-luokan maailmanmestaruuden saksalaiskuljettaja Sandro Cortesen ajamana. (HäSa)

Asiasanat

Mainos