Uutiset

Pariisin puukottaja oli kääntynyt muslimiksi puolitoista vuotta sitten

Mies puukotti kolmea miespoliisia toimistossa, minkä jälkeen hän puukotti portaikossa naispuolisen hallinnon työntekijän.
Mies puukotti kolmea miespoliisia toimistossa, minkä jälkeen hän puukotti portaikossa naispuolisen hallinnon työntekijän. Kuva: EPA

Pariisissa neljä ihmistä kuoliaaksi keittiöveitsellä puukottanut poliisin tietohallinnon työntekijä oli kääntynyt muslimiksi puolitoista vuotta sitten, kertovat viranomaislähteet. 45-vuotias mies tappoi kolme poliisia ja yhden poliisin hallinnon työntekijän pääpoliisiasemalla kaupungin keskustassa eilen.

Poliisi ampui miehen. Martiniquella syntynyt mies oli ollut poliisin palveluksessa vuodesta 2003. Hän oli kuuro.

Poliisi on tehnyt kotietsinnän miehen asuntoon Gonessen lähiössä Pariisin pohjoisosassa ja ottanut kiinni tämän vaimon kuulusteluja varten. Paikallisten asukkaiden mukaan pariskunnalla on 9- ja 3-vuotiaat lapset.

–  Hän oli hyvin hiljainen ihminen. Näin hänen menevän moskeijaan, mutta hän harjoitti uskontoaan normaaliin tapaan, kertoi nimettömänä pysytellyt miehen naapuri.

”Poliisit olivat paniikissa”

Mies puukotti kolmea miespoliisia toimistossa, minkä jälkeen hän puukotti portaikossa naispuolisen hallinnon työntekijän. Kun hän tuli poliisiaseman pihalle, vastaan tullut poliisi käski häntä pudottamaan veitsen. Mies ei totellut, minkä jälkeen poliisi ampui häntä päähän.

–  Ihmiset juoksivat ympäriinsä, kaikkialta kuului itkua. Kuulin laukauksen, ja luulin sen tulevan sisältä. Hetkeä myöhemmin näin itkeviä poliiseja. He olivat paniikissa, kertasi rakennuksessa veriteon aikana ollut tulkki Emery Siamandi.

Sisäministeri Christophe Castanerin mukaan miehen käytös tuli täytenä yllätyksenä, sillä hänellä ei koskaan aikaisemmin ollut ollut mitään ongelmia.

Pariisin syyttäjäviraston mukaan veritekoja ei toistaiseksi tutkita terrorina. Joidenkin lähteiden mukaan esimerkiksi työpaikan erimielisyydet voisivat olla hyökkäyksen syynä.

Päivän lehti

18.2.2020