fbpx
Uutiset

Parin minuuttia lennokasta menoa

Todella vauhdikas ja näyttävä esitys.

Näin arvioi kilpatanssiväki hämeenlinnalaisen Juuso Väisäsen, 33, aerobic-esitystä sunnuntaina Seminaarin koululla. Kilpa-aerobicin MM-kisoihin valmistautuva Väisänen esiintyi seuransa Pivotkerhon seurakisojen tauolla ja sai odotetusti raikuvat aplodit.

Väisänen latasi menemään kokonaisuudessaan uuden ohjelmansa. Parin minuutin hurjalla vedolla pitäisi seuraavaksi menestyä joulukuun alussa Martinquella Karibialla järjestettävissä FISAF-liiton MM-kisoissa.

– Ihan hyvinhän se taisi mennä. Pysyin aika hyvin rytmissä ohjelman vaativissa kohdissa, vaikka vähän horjahtelinkin, myönsi Väisänen.

Väisänen on jo pitkään viihtynyt kilpa-aerobicin huipulla. Hän on saavuttanut kolme EM-kultaa ja kaksi EM-hopeaa. MM-kisoistakin on kertynyt mitaleita, parhaana saavutuksena viime vuoden hopea Prahassa Tshekissä käydyissä kisoissa.

– Maailmanmestaruus kuitenkin vielä puuttuu. Ehkä sen takia minulla riittääkin intoa jatkaa kilpailemista vuodesta toiseen. Kovin kilpakumppanini on viime vuonnakin maailmanmestaruutta juhlinut australialainen Cameron Brown, joka edustaa tänä vuonna Uutta-Seelantia. Mukana on myös pari uutta nuorta australialaista kaveria ja tietenkin EM-kisojen kovat nimet Ranskan Judicael Lessmanin johdolla. Myös vanhan harjoituskaverini Jouni Viitasen paluu kisalavoille tuo mukavaa säpinää kärkitaisteluihin. Hänellä on ihan hyvät mahdollisuudet menestyä, muistuttaa Väisänen.

Väisänen muutti Hyvinkäältä takaisin Hämeenlinnaan keväällä. MM-kisoihin mies on valmistautunut hyvinkääläisellä harjoitussalilla.

– Olen päässyt harjoittelemaan hyvin, vaikka talonrakennusprojekti on vienyt jonkin verran aikaa. Toisaalta olen jo vuodesta 2007 alkaen treenannut kiireisen siviilielämän lomassa. Tuolloin valmistuin insinööriksi ja töitä alkoi olla enemmän, Väisänen muistelee.

Väisänen lähtee MM-kisoihin uuden ohjelman siivittämänä. Perusliikkeitä on pantu uuteen järjestykseen ja vauhtiakin on jonkin verran lisätty.

– Sain ohjelman aika hyvään kuosiin jo kesällä. Apunani on ollut muun muassa hollantilainen aerobicin huipputuomari Francien van Gent, joka vieraili Suomessa kesällä. Hän antoi arvokasta palautetta ohjelmastani. Pyrimme samaan tiiviiseen ohjelmaan korkeampaa jalkaa ja polvea. Myös intensiteettiä on pakko lisätä joka vuosi, Väisänen kertoo.

Sunnuntain näytös oli tärkeä osa aerobic-mestarin valmistautumista MM-kisoihin.

– Näytöksissä pääsee yleisön eteen ja silloin tulee aina myös revitettyä ihan tosissaan. Yksittäisiin esityksiin pitää vain lämmitellä todella huolellisesti, Väisänen muistuttaa. HäSa

Asiasanat

Menot