Uutiset

Paris Hilton kihloihin kaimansa kanssa

Hotelliperijätär ja huippujulkkis Paris Hilton on mennyt kihloihin kreikkalaisen laivanvarustajasuvun jälkeläisen Paris Latsiksen kanssa.

Latsis, 27, kosi kaimaansa viime keskiviikkona. Hääpäivää ei ole vielä sovittu. Toteutuessaan avioliitto on molemmille ensimmäinen.

Hilton, 24, on herättänyt huomiota muun muassa Suomessakin nähdyssä Simple Life -tositelevisiosarjassa. Hänen menneisyyteensä kuuluu myös internetlevitykseen päätynyt seksivideo ex-poikaystävän kanssa.

Viimeksi Hilton-hotelliketjun perijätär on herättänyt huomiota esiintymällä House of Wax -kauhuelokuvassa ja keikistelemällä vähissä vaatteissa amerikkalaisen hampurilaisketjun mainoksessa.

Kahdeksan kuukautta seurustellut pariskunta juhlisti kihlaustaan pitämällä lähipiirilleen grillijuhlat Hollywoodissa.

Teiniapina karkasi kotoaan

Murrosikäisten mielenliikkeet eivät ole vain ihmislajin päänvaiva, kuten belfastilaisessa eläintarhassa havaittiin. Eläintarhan henkilökunta käynnisti etsinnät sen jälkeen kun apinanuorukainen karkasi vanhemmiltaan tapeltuaan isänsä kanssa.

Nelivuotias musta-valkoinen lehtiapina karkasi eläintarhasta sunnuntaiaamuna ja myöhemmin päivällä belfastilaisnainen näki sen puutarhassaan, mutta sen jälkeen karvaturrin liikkeistä ei ole havaintoa. Eläintarhan henkilökunta uskoo sen lymyilevän puunlatvojen suojassa piilossa.

– Se on siinä iässä, että se alkaa tapella isänsä kanssa, eläintarhan johtaja Mark Challis selitti karkulaisen motiiveja.

Hänen mukaansa karkulainen saattaa pärjätä pitkäänkin ulkomaailmassa, sillä se selviytyy syömällä puiden lehtiä ja kaarnaa. Routakaan ei aja apinaa kotiin, sillä se kestää kylmää varsin hyvin, koska laji on kotoisin Kenian ylänköseuduilta. Äiti ja isä voivat siis vain toivoa tuhlaajapojan paluuta.

STT

Hämähäkkirapujen kokoontumisajot

Australialaisia tiedepiirejä ihmetyttää melkoisen paljon ilmiö, joka nähtiin Australian rannikolla Melbournessa viime viikolla. Noin 50 000 hämähäkkirapua kokoontui kimppaan peittäen noin jalkapallokentän kokoisen alueen.

Victoria-museon tutkijat Mark Norman ja Julian Finn onnistuivat saamaan videolle tämän merkillisen kokoontumisrituaalin. Tutkijat eivät osaa sanoa, mikä oli kokoontumisen syy. He olettavat sen jotenkin liittyvän lisääntymiseen.

Jättilauman kokoontuminen oli yllättävä tapahtuma, sillä hämähäkkiravut viihtyvät yleensä pienissä laumoissa.

– Saimme sukeltajilta tiedon siitä, että ravut ovat liikkeellä poikkeuksellisen suurena laumana, mutta tämä ylitti kyllä kaikki odotukset, tutkija Mark Norman päivittelee.

– Näkymä oli kuin suoraan sci-fi-elokuvasta. Rapuja näytti riittävän loputtomiin, Mark Norman lisää.

STT

Papin ura kajastaa tuopin pohjasta

Kun britti katsahtaa tyhjentyneen tuoppinsa pohjalle, hän voi saada kimmokkeen papin uralle. Katolinen kirkko nimittäin alkaa painattaa oluttuopin alusia, joissa kehotetaan hakeutumaan papiksi.

Syy jokseenkin erikoiseen rekrytoinnin muotoon on se, että brittien katolinen kirkko on huolestunut pappiensa vähenevästä määrästä. Kirkko näyttää nyt päätelleen, että ihminen päätyy otollisesti perimmäisten kysymysten äärelle, kun hän kallistaa olutta kitaansa.

Pahvisten tuopinalusten ohella katolinen kirkko painattaa myös mainosjulisteita. Julisteilla pappiskokelaita kalastellaan Lontoon metrossa.

STT