Uutiset

Parjanne ja Nurmi voittoihin

Etukäteenkin nopeaksi arvioitu Hämeenlinnan Tarmon Sibelius-sprinttisuunnistus Aulangon rantapuistoissa myös oli sitä.

Kärkiviisikko paineli 4,1 km:n radan alle neljän minuutin kilometrivauhtia. Parasta kyytiä eteni Turun Metsänkävijöiden kokenut Antti Parjanne ottaen kiistattoman, sprinttiin varsin ylivoimaisen 18 sekunnin voiton.

Kakkossija menikin sitten jakoon nuorten miesten kesken. OK Trianin Otto Simosas ja Rajamäen Rykmentin Miika Suominen ovat kumpikin vasta toista vuotta miesten sarjassa. 28 sekunnin sisällä olleet viisi parasta olivat omaa luokkaansa, sillä kuudes mies hävisi Parjanteelle jo lähes kaksi minuuttia.

– No, varsin simppeliä suunnistusta totuttuihin katusokkeloihin verraten. Oma juoksuni ei ollut tällaisen kisan tasolla, sillä olen kärsinyt jalkavaivoista. Pariin viikkoon on tullut vain viitisenkymmentä juoksukilsaa ja sprintin vaatimat lyhyet terävät vedot ovat kokonaan pois ohjelmasta, Parjanne murehti vaivojaan.

– Viime kausi meni melkein kokonaan ohi vammojen takia ja tälle kaudelle päätin muuttaa jotain. Se muutos oli seuran vaihto Turkuun. Panostan jalan takia nyt sprinttiin, 32-vuotias espoolainen mainitsi.

Simosas ja Suominen tekivät alussa pikkuvirheet ja se sai heidät etenemään hieman varovaisemmin loppumatkalla.

Naisten 3,7 km:n reitin suunnistustehtävät ratkaisi nopeimmin kolmen vuoden takainen nuorten maailmanmestari, nyt IFK Göteborgin väreissä suunnistava Kirsi Nurmi. Hän voitti oululaisen SK Pohjantähden maajoukkuenaisen Sofia Haajasen neljällätoista sekunnilla ja kolmanneksi suunnistaneen MS Parman Maija Sianojan 27 sekunnilla.

– Hyvin tuo sujui, suunnistus pysyi koossa koko ajan. Syksyllä sairastelin, mutta talviharjoittelu Ruotsissa meni hyvin. Juoksu tuntui hyvältä ja kunto tuntuisi olevan vielä nousussa. Alkukauden tavoitteet ovat sprintissä ja sen jälkeen on MM-matka haaveena, kesäkauden kotiseuduillaan Vaasassa asuva Nurmi suunnitteli.

Ratamestari Jari Järvinen kertoi, että sprinttiradan laatimisessa teetti eniten työtä erilaisten lupien saaminen alueille ennen varsinaisen ratasuunnittelun aloittamista.

– Varsinaisen kisakeskuksen omistajat suhtautuivat erittäin myönteisesti ja sallivat muun muassa maalin tuomisen aivan kylpylän oven eteen.

– Kiellettyjä alueita oli useita ja niiden valvonta sitoi useita toimitsijoita, silti rikkojiakin löytyi, Järvinen kertoi ratatyöstä.

Kiellettyjä alueita olivat golf-kentän lisäksi piha-alueet ja muutamat istutukset.

Muissa sarjoissa voiton alueelle suunnistivat Kimmo Leinamo KalKe H21C, Mikko Lepistö HauSi H35, Antti Virtanen HlS H45, Lassi Hiiri HauSi H20, Niilo Syrjälä LHR H13, Päivi Helen HlS D21C, Saara Oripelto KalKe D45, Ritva Kajava HlS D65 ja Jenna Lehtinen HlS D18.

Sprinttimaajoukkueella oli Hämeenlinnassa leiripäivä ja kisan lisäksi heillä oli iltapäivällä urbaanimpi harjoitus Verkatehtaan liepeillä.

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic