Uutiset

Parkouraajat ovat pois pahanteosta

Hyvä ”Kaupungin asukas”, kuulutte varmaan niihin onnellisiin, jotka saivat viettää lapsuutensa maalla. Siellä saa kiipeillä puissa, hypellä hiekkakuopan pohjalle, juosta metsikössä ja ojien pientareilla.

Onhan Hämeenlinnakin metsäinen kaupunki, mutta sakothan siitä saa jos Linnan puiston puissa kiipeilee. Betonilähiön takapiha on kaupunkilaislasten metsä!

Minusta parkouraajat ovat selvästi pienempi paha verrattuna vaikkapa töhrijöihin ja kaljapullonrikkojiin. Ennemmin kuoppa kivetyksessä kuin lasinsirpale jalkapohjassa.

Ja sitä paitsi, eipähän jää koltiaisille aikaa miettiä pahantekoja tai seuraavan kännin ottamista, kun aika menee hyppyjä suunnitellessa. Vaikka jotkut temput kauhistuttavatkin, minusta on silti virkistävää huomata, etteivät kaikki lapset vietä päiviään sisällä pelikoneen ääressä.

Jos jollain on valittamista, yritäpä muistella, mitä itse teit lapsena! Et varmaankaan istunut sisällä toimettomana harrastusten ollessa kesälomalla.

Kun näen noita hyppijöitä, ensimmäinen ajatukseni ei missään nimessä ole, että ”ny ne kuiteski rikkoo jotain ja mää jourun sen veroistani maksaan”, vaan toivon, etteivät he kolhi itseään liian pahasti.

Seuraavaksi ajattelenkin jo, miten mukavaa olisi mennä mukaan. En taida kehdata. Olenhan sentään jo täti-ihminen…

Kaupungin asukkaita hekin

Riihimäki

Päivän lehti

11.7.2020