Uutiset

"Parlamentin" usko ei horju - HPK venyy taas

Hämeenlinnan Pallokerho venyy alkavallakin kaudella SM-liigan pudotuspeleihin ja pelaa jälleen ehkä myös mitaleista.
Näin uskotaan ainakin turuilla ja toreilla jutusteltaessa Kerhon kannattajien kanssa.

– Kyllä Kerho menee jälleen aika pitkälle. Joukkue on uudistunut, mutta sama tilannehan on ollut aiempinakin vuosina – uusi valmentaja ja uudet pelaajat ovat aina kysymysmerkkejä, mutta takaavat toisaalta mielenkiinnon.

– Ihan hyvillä mielin olen seurannut joukkueen valmistautumista kauteen. Harjoituspeleissä kokoonpano on pikkuhiljaa löytänyt muotonsa ja se kehittyy vielä lisää kauden vanhetessa, uskoo hämeenlinnalainen Jukka Palomäki.

Palomäki kuuluu nykyisin ”Reskan parlamenttiin”, mutta entisenä huippulentopalloilijana hän tietää myös joukkuelajien lainalaisuudet.

– Joukkue on ihan selvästi oikealla tiellä. Viime kaudella hopeaa saaneelle seuralle ei ole sälytetty edes liian kovia menestyspaineita. Hieman puun takaa on aina hyvä tulla, Palomäki muistuttaa.

Korpela käynnisti uuden nousun
Myös hämeenlinnalainen Raimo Kuossari luotaa Kerhoon. Hänen mielestään Risto Korpelan paluu jo viime kaudella seuran toimitusjohtajaksi teki kerholaiselle kiekkoperheelle hyvää.

– HPK:lla on myös joukkueessa juuri sopivasti kokeneita pelimiehiä. Puolustuksessa uskon Marko Tuulolan ja Jukka Laamasen kannustavan uusia kasvoja hyviin esityksiin. Hyvä juttu oli myös maalivahti Teemu Lassilan jääminen Hämeenlinnaan. Vielä kun hyökkääjä Tony Virta saataisiin porukkaan, niin hyvä tulee, Kuossari arvelee.

Kuossari ei vielä tiedä, milloin miehen oma kausi Rinkelinmäellä pyörähtää käyntiin.

– Seuraan jääkiekkoa aika tarkasti, mutta halliin innostun useimmiten lähtemään aika lyhyellä varoitusajalla. Alkukaudesta pitää kuitenkin käydä katsomassa heti muutama peli, että pysyn kartalla. Myös minua kiinnostavat uudet miehet ja etenkin ulkomaan avut, Kuossari sanoo.

Palomäki ja Kuossari povaavat HPK:n yltävän mitalipeleihin.

– Ensimmäinen tavoite on yltää playoff-peleihin. Ja eiköhän se perinteinen pronssikin sieltä vähintään tule. SM-liigasta on luvassa taas aika jännittävä, ja todennäköisesti myös tasainen, kaksikko ennustaa.

Liigajoukkueiden menestystä arvioidessa pitää aina vetää jonkin verran kotiinpäinkin. Valkeakoskelta Hämeenlinnaan alkukesästä muuttanut Aki Tyvi pitää Kerhoa jopa sarjan suosikkina.

– HPK kamppailee vielä loppukaudesta hyvistä sijoituksista. HIFK ja Kärpät ennakoidaan koviksi joukkueiksi, mutta Kerho venyy ja yllättää. Sehän on nähty Hämeenlinnassa ennenkin. Täällä osataan hoitaa kiekkohommat ammattitaidolla, Tyvi sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic