fbpx
Uutiset

Parolan lukion palonalun syylliset selvillä

Parolan lukion kattorakenteissa viime lauantaina aamuyöllä kytenyt tulipalonalku syttyi tupakan tumpista. Noin seitsemän hengen nuorisojoukko oli viettänyt aikaa rakennuksen yläpohjan ja vesikaton välisessä tilassa ja heiltä oli jäänyt paikalle palava tumppi. 13-17-vuotiaista nuorista pääosa on Parolasta ja kaksi Hämeenlinnasta. Kaikkia ei vielä ole ehditty puhutella. Nuorilla on aiempaa häiriköinti- ja vahingontekotaustaa.

Palonalku havaittiin lauantaiaamuna ja saatiin nopeasti hallintaan. Vahingot jäivät melko vähäisiksi, mutta nuorille on kuitenkin tulossa lasku tehtävistä remonttitöistä. Rikosnimikkeenä tutkinnassa on varomaton käsittely, josta seurauksena on sakkoja.

Vanhempi rikoskonstaapeli Martti Salonen moniammatillisesta Ankkuri-ryhmästä kertoo, että nuoret ovat käyttäneet yläpohjaa viime vuosien aikana ajanviettopaikkanaan. Katon lämpöeristeiden päällä on harva raakalautalattia, jonka päällä voi liikkua ja oleskella. Tilaan on kuljettu kipuamalla tikkaita myöten katolle ja tunkeutumalla sisälle kattoluukusta.

Salonen kiittelee jutun nopeasta selviämisestä nuoria ja muita, jotka antoivat tapahtuneesta runsaasti vihjeitä.

Työväntalon sotkijat saatu kiinni

Hiihtoloman aikana sattunut toinen nuorten vahingonteko Parolassa on myös selvitetty. Nuorisojoukko oli vuokrannut Parolan työväentalon bileitä varten, mutta tilanne karkasi käsistä. Poliisi kävi puolenyön jälkeen keskeyttämässä juopottelun ja juhlinnan, mutta osa nuorista palasi myöhemmin sotkemaan ja rikkomaan paikkoja.

Salosen mukaan rötöstelijöitä on ollut kymmenkunta, pääosa Hämeenlinnasta. Heitä odottaa tuhansien eurojen korvauslasku. Suurin vahinko aiheutui näyttämön juuri kunnostettujen vanhojen lavasteiden särkemisestä, mutta laskua kasvattavat myös revityt verhot, rikotut keittiön koneet sekä jauhesammuttimien tyhjentämisen, oksentelun ja paikkojen muilla eritteillä töhrimisen aiheuttamat siivouskulut.

Nuorten häiriökäyttäytyminen on viime vuosina lisääntynyt Hattulassa tuntuvasti. Ongelmia aiheuttaa pieni osa nuorista, mutta heidän joukkonsa on kasvanut.

Ankkuritiimi on moniammatillinen ryhmä, jonka tehtävänä on puuttua nuorten rötöksiin ja ongelmiin mahdollisimman varhain ja ehkäistä heidän joutumistaan rikoskierteeseen. Myös rikosten uhreiksi joutuneet nuoret saavat tiimiltä apua. Siihen kuuluu poliisi, nuorisotyöntekijä, sosiaalityöntekijä ja psykiatrinen sairaanhoitaja. (HäSa)

Menot