Uutiset

Parolan Visa juhli SM-kultaa

Parolan Visa eteni suomenmestariksi 50-vuotiaiden ikämiesten futsalin SM-lopputurnauksessa perjantaina Iittala-hallissa.

ParVi kukisti finaalissa helsinkiläisen Ponnistuksen 4–0. ParVin maalinikkareina kunnostautuivat Jari Multanen, Timo Järvi, Pasi Laine ja turnauksen viimeisen osuman tehnyt Jussi Laihanen.

– Meillä on ollut sellainen motto, että pelataan vaikka 70-vuotiaaksi asti, että voitetaan SM-kultaa, sanoi ParVin joukkueenjohtaja Atte Peltola.

Nyt ParVin ikämiehet voivat jatkaa yhä mitalientavoittelua, mutta enää ei ole ”pakko”.

ParVi löi välierässä helsinkiläisen AC Stopin luvuin 5–1 (2–1). Maalitykki Järvi osui kaksi kertaa. Laine ja Jari Mantila tekivät maalin mieheen.

ParVi hävisi alkulohkon avausottelussa finaalivastus Ponnistukselle 1–4. ParVin maalintekijänä kunnostautui Järvi, jolle esityön järkeili Pasi Laine.

Timo Järvi maalitykki

ParVi varmisti välieränpaikan voittamalla alkusarjan päätöspelissä FC Vantaan luvuin 3–1. Järvi teki komeasti hattutempun. Järvi teki turnauksessa yhteensä seitsemän maalia ja osuman jokaisessa ottelussa.

– Futsalissakin on liikehdintää enemmän kuin pää antaisi myöden. Lajissa viehättää liikkumisen ilo ja sosiaalinen puoli. Kiva katsoa, miten pitkälle omat rahkeet riittävät, kertoi Järvi.

Toijalassa asuva 52-vuotias Järvi aloitti jalkapalloilun jo aikanaan Valkeakosken nappulaliigassa Reippaan joukkueessa. Hakan junioreiden lisäksi Järvi pelasi aikanaan Valkeakosken Koskenpoikien joukkueessa ja Toijalassa TP-49:n riveissä Kakkosta.

– Olen pelannut koko ajan eikä minulla ole ollut yhtään välivuotta. Ei ole ollut vakavia loukkaantumisia, sillä vain kerran ranne murtui, Järvi kertoi.

Järvi pelasi viime kaudella FC Hämeenlinnan 50-vuotiaiden joukkueessa ja TP-49:n 45-vuotiaiden riveissä.

– Futsalia pelasin jo lajin rantautuessa Suomeen SM-sarjassa FC Gepardin joukkueessa kolmisen vuotta 1990-luvulla. Poikani Jirka Järvi pelaa nyt futsalin SM-sarjassa Valkeakosken Mad Maxin ryhmässä, Järvi kertoi perinteen jatkosta.

Neljän ottelua on iso urakka

ParVin kapteeni Risto Salminen sanoi, että monesti kotijoukkue saa hyvän ryhmän kotikisoihin. Viime vuonna Kemi vei mestaruuden kotikisoissaan, jossa Kangasalan Voitto ylsi hopealle ja ParVi haki SM-pronssin.

– Nyt meillä on vähän laajempi ryhmä kuin viime kaudella. Neljän ottelun päivä on iso urakka. Hyvä, että saimme turnauksen järjestettyä yksipäiväisenä. Päästään pääsiäisen juhlintaan – tosin ensin on joukkueen saunailta Vaakunassa, sanoi Salminen.

Salminen huomautti, että futsal mahdollistaa kilpailullisuuden ikämiehille myös talvella.

– Futsalissa olosuhteet ovat aina hyvät. Se on herrasmieslaji, jossa ei ole tapana kohmoilla. Ei tule juurikaan loukkaantumisia, Salminen sanoi.

– Futsal on hyvä liikuntamuoto vanhemmille. Tykkään myös siitä, että se on taktinen laji. Maalivahti on tärkeä, Salminen sanoi.

ParVin joukkueenjohtaja Atte Peltola hoiteli myös turnausvastaavan tehtävää.

– Tämä on kaikkiaan 11 ottelun päivä. Risto huolehti tuomarit otteluihin. Ratkaisupeleihin saatiin alueen parhaat tuomarit, kertoi Peltola.

ParVi koostui pääosin Hämeenlinnan alueen pelaajista. Tamperelainen Ilkka Marttila, Valkeakosken Jussi Ahola, Toijalan kaksikko Järvi ja Jari Jokinen sekä Viialan miehet Multanen ja Kari Nikanto olivat apuvoimina.

ParVin mestarijoukkue: Kari Järvinen (maalivahti), Ilkka Marttila, Jussi Laihanen, Jussi Ahola, Jari Jokinen, Jarmo Jokinen, Risto Salminen, Jari Mantila, Jari Multanen, Timo Järvi, Kari Nikanto, Pasi Laine, Petri Perä-Kasari, Atte Peltola (joukkueenjohtaja) ja Jari Salmela (huoltaja). (HäSa)

Asiasanat