Uutiset

Parolan Visa sai Kalervot

Jalkapallon Neloseen noussut Parolan Visa on saanut merkittäviä vahvistuksia. FC Hämeenlinnan paitaa vuosikausia ansiokkaasti kantaneet Kalervon veljekset Mikko ja Ville ovat Visan uusimpia vahvistuksia. Kalervot osallistuvat myös Visan valmennukseen.

FC Hämeenlinnan kohtalo on pian selvillä. Seuran puheenjohtaja Tapio Virtanen sanoo, että FC Hämeenlinna tiedottaa jatkosuunnitelmistaan ensi viikolla.

Keskiviikkona FC Hämeenlinnalla on seuran hallituksen kokous. Virtasen mukaan hallitus tekee päätöksiä seuran tulevaisuudesta, jos sillä on siihen valmiudet.

FC Hämeenlinna putosi viime kauden päätteeksi Kakkosesta Kolmoseen. Tulevan kauden joukkueeseen ei FC Hämeenlinnalla ole vielä yhtään sopimusta – ei pelaajien eikä valmentajien kanssa.

FC Hämeenlinnan viime kauden joukkueessa pelanneista ovat Kalervojen lisäksi tehneet sopimuksen muualle Juho Saarinen (PS Kemi), Omid Musawi (HyPS), Xhevdet Zegiri (HyPS), Aapo Mäenpää (Haka), Niilo Mäenpää (Haka) ja Joonas Immonen (Haka).

Kolmosta Hämeenlinnassa joka tapauksessa pelataan. Siitä pitää huolen Härmä, jolla valmennus- ja pelaaja-asiat ovat kunnossa. Härmän puheenjohtaja Harri Uschanov myöntää, että mahdolliset vahvistukset FC Hämeenlinnasta kiinnostavat.

– Sieltä ei ole meille siirtynyt vielä pelaajia, mutta keskusteluja olemme käyneet. Nimistä en uskalla vielä puhua, koska nimiä ei ole sopimuspapereissa, Uschanov sanoo.

Kova joukkue Nelosessa

Visa saa Neloseen kovan joukkueen. Se on myös muuttunut paljon viime kaudesta.

– Pelaajista 80 prosenttia on vaihtunut. Kalervon Ville ja Mikon lisäksi FC Hämeenlinnan organisaatiosta meille tulivat Jaakko Puronaho, Niko Mikkonen, Toivo Peltoniemi ja Sakari Sulonen. Janakkalan Pallosta saimme Juuso Niemisen ja Jarkko Riihimäen. Riihimäellä on pelejä joka sarjatasolla liigasta Vitoseen, kertoo Visan edustusjoukkueen päävalmentaja Ville Dahlman.

Dahlman myöntää, ettei tässä vielä välttämättä kaikki.

– Verkot ovat vesillä. Edelleen käymme keskusteluja mahdollisista vahvistuksista. Tavoitteena on saada pelaajarinkiin 20–25 pelaajaa. Nyt on kaudesta sovittu 20 pelaajan kanssa.

Visan edustusjoukkue on pyrkinyt vahvistamaan myös taustojaan.

– Jyrki Rohamo ja Kimmo Vainio lähtevät joukkueenjohtajiksi. J-P Taskisesta olemme saaneet fysiikkavalmentajan. Hän on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Hakassa.

Haikeat fiilikset

Mikko Kalervo, 30, myöntää jättäneensä FC Hämeenlinnan haikein mielin kymmenen vuoden ja eri sarjatasojen jälkeen.

– Jotain oli kuitenkin tehtävä. Halusin vielä pelata jossain, hän miettii.

Maalivahti Ville Kalervo, 25, pelasi kuusi kautta FC Hämeenlinnan edustusjoukkueessa. Hänen viime kautensa päättyi kuitenkin jo ennen sarjan alkua.

– Viimeisen cupin ottelumme (Maarianhaminaa vastaan) viimeisellä minuutilla eturistiside meni poikki ja takaristiside repesi. Viime viikolla pääsin potkaisemaan palloa ensimmäisen kerran sen jälkeen, Ville selvittää.

– Pari kuukautta menen nyt polvituen kanssa. Maaliskuun puolivälissä olen jo pelikunnossa. Sarjan alkuun ehdin hyvään kuntoon, hän jatkoi.

Kalervojen mielestä Parolan Visa lähtee Neloseen menestymään.

– Joukkue on vahvistunut. Se on sen näköinen, että nousua tavoitellaan, vaikka ollaankin nousijajoukkue.

Valmentaja Dahlman on samoilla linjoilla.

– Joukkue tulee tavoitteensa asettamaan. Minä odotan sen mukaista sitoutumista, vaikka pelaammekin harrastetasolla, hän tuumaa.

Jussi Länsimaa, 25, oli Visan viime kauden maalitykki. Hän teki nelosessa 36 maalia ja odottaa, että ensi kesänä osumia tulee vielä enemmän.

– Viime kaudella joukkueesta puuttui tiettyjä palasia, joita joukkue on nyt saanut. Helpottaa maalintekoa, kun on hyvää taustatukea. Toisaalta viime kausi meni harjoittelematta, nyt on harjoiteltukin.

Surullinen tilanne

Hämeenlinnan tienoon jalkapallon tilanne ei ole häävi. Visan valmentaja Kari Toivonen sanoo suoraan, että järkevällä yhteistyöllä Hämeenlinnassa pelattaisiin Kolmosta korkeammalla.

– Surullinen tilanne. Kyllä Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa pitäisi olla korkeammalla tasolla pelaava joukkue.

Dahlmanin mielestä Hämeenlinnan tilanne heijastuu Visaankin.

– Hyvää yhteistyötä teimme FC Hämeenlinnan kanssa. Sieltä oli meillä 6–7 pelaajaa pelaamassa. HJS:n kanssa yhteistyö on sujunut tosi hyvin. Ja Härmästäkin meillä on ollut pari kaveria. Pelaajaliikenteessä ei ole Visalla valittamista. Silti on haastavaa olla ulkopaikkakuntalainen joukkue Hämeenlinnassa.

Visa harjoittelee talvella Pullerilla. Ville Kalervolla on uuteen tekonurmikenttään käyttäjän toivomus.

– Pullerille on saatu uusi tekonurmi. Harmittaa, ettei sitä hoideta kunnolla. Lämmitettävällä kentällä liekki on liian pienellä ja kenttä on usein jäinen ja liukas, hän viestittää. (HäSa)

Asiasanat