fbpx
Uutiset

Parolannummen kerrostaloille haetaan purkulupaa

Parolannummen varuskunta-alueella sijaitseville kolmelle kerrostalolle haetaan parhaillaan purkulupaa. Puolustusvoimien rakennuslaitos on jättänyt helmikuun puolivälissä hakemuksen Hattulan kunnalle.

-Lupapäätöksen pitäisi tulla kevään aikana, ja sen jälkeen purku-urakka kilpailutetaan, kertoo Panssariprikaatin huoltopäällikkö, everstiluutnantti Petri Riihijärvi.

Talot piti purkaa jo aiemmin, mutta Riihijärven mukaan asian valmistelu on kestänyt odotettua kauemmin. Jo pelkästään omistusjärjestelyt veivät aikaa. Talot omisti aiemmin Kruunuasunnot oy, joka myi ne viime vuonna metsähallitukselle eli valtiolle.

Kerrostalot ovat nyt tyhjillään ja ne on irrotettu kunnallistekniikasta.

Aiemmin kaavailtiin myös, että puolustusvoimat purkaisi talot omana työnä. Riihijärven mukaan tästä suunnitelmasta on luovuttu, koska työ vaatii erikoisosaamista muun muassa eristeenä käytetyn asbestin takia.


Hakemus kunnan valmistelussa

Purkulupahakemus on parhaillaan kunnan valmistelussa, ja sen yhteydessä kuullaan naapureita ja pyydetään lausunnot muun muassa museovirastolta ja Ely-keskukselta.

Hattulassa huhutaan, että museovirasto vastustaisi talojen purkamista. Museoviraston arkkitehti Anu Laurila kertoo, ettei virasto ole vielä antanut asiasta lausuntoa, mutta lausuntopyyntö on heille tullut.

Hän ei halua ennakoida lausunnon sisältöä, mutta sanoo, että Parolannummi on hyvin mielenkiintoinen alue.

-Sen rakennuskantaa ei ole inventoitu. Lausunnon yhteydessä varmaankin mietitään kerrostalojen osuutta kokonaisuuteen ja verrataan tilannetta muihin varuskuntiin, hän sanoo.


Vuokrataso olisi noussut

Parolannummen kerrostalojen kohtalo on puhuttanut Hattulassa, ja yhdessä vaiheessa suunniteltiin niiden myyntiä.

Panssariprikaati on ollut talojen purkamisen kannalla, sillä ne sijaitsevat melumittauskartoituksen mukaan ykkösluokan haitta-alueella, jonne ei pitäisi sijoittaa pysyvää asutusta. Vieressä on myös prikaatin harjoituskenttä, jonka käyttöä ei haluta rajoittaa.

-Talojen remontointia selvitettiin, mutta remontin jälkeen niiden vuokrataso olisi noussut korkeammaksi kuin esimerkiksi Hämeenlinnaan Suomenkasarmille rakennettujen uusien vuokra-asuntojen, Petri Riihijärvi kertoo. (HäSa)

Menot