fbpx
Uutiset

Partio kasvattaa turvallisesti

Sudenpennut opettelivat Vantaalla vastuullisuutta osallistumalla yhteiseen joulukampanjaan. Adventtikalentereita myymällä partiolaiset ovat ansainneet euroja lippukuntiensa toimintaan jo vuodesta 1947.

Monessa kodissa tuttua, perinteistä adventtikalenteria kaupataan muun muassa myyjäisissä ja ostoskeskuksissa sekä ovelta ovelle.

Pahaksi onneksi pojat kohtasivat 9.11. eräällä asunnolla humaltuneen keski-ikäisen miehen, joka osoitti heitä aseella. Tämä tapahtuma herätti nimimerkissä Itsekin ikäviä kokenut huolen partiotoiminnan turvallisuudesta (HäSa 16.11.2005).

Valitettavasti kukaan meistä ei voi suojella nuorimpiamme kaikilta elämän vaaroilta. Sen sijaan voimme antaa heille valmiuksia toimia turvallisesti uhkaavissa tilanteissa. Vantaalla turvallisuusohjeet oli koulutettu lippukuntien kalenteriasiamiehille ennen kampanjan alkua. Asiamiehet ohjeistivat lippukuntiensa johtajia. Turvallisuusohjeissa painotetaan muun muassa, että kalenterimyyjät liikkuisivat vähintään pareittain ja että myynnin tulisi tapahtua ennen puolta kahdeksaa illalla.

Sudenpennut toimivat yllättävässä tilanteessa esimerkillisen neuvokkaasti ja kertoivat tapahtuneesta vanhemmilleen, jotka kutsuivat paikalle poliisin.

Partiotoiminnan mahdollistajat kehittävät itseään partiolaisten laadukkaassa ja arvostetussa johtajakoulutuksessa. Nämä nuoret ja aikuiset toimivat vastuullisissa tehtävissään täysin vapaaehtoisesti ilman palkkioita. Partio ei ole kerho, vaan elämäntapa, joka merkitsee ystäviä ja yhteenkuuluvuutta, elämyksiä ja seikkailuja, junailukykyä, luonnossa toimimista, tekemällä oppimista sekä yhdessä päättämistä.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja edistää kulttuurien välistä ymmärrystä.

Partiolaiset osallistuvat aktiivisesti paremman maailman rakentamiseen – sellaisen, jossa lähimmäiseen voi luottaa. On kestämätöntä pelätä jokaista vastaantulijaa mahdollisena uhkana. Mielekäs harrastus tukee lapsen itsenäistymistä ja kehittymistä vastuuntuntoiseksi aikuiseksi.

Vanhempien on hyvä keskustella lapsen kanssa siitä, mitä hän on harrastuksessaan kokenut ja oppinut. Tämä auttaa lasta jäsentämään oppimiaan elämän taitoja ja luo turvallisen ilmapiirin, jossa lapsi uskaltaa kertoa myös ikävistä kokemuksista luotettavalle aikuiselle.

Toivotan nimimerkin poikansa kanssa tervetulleiksi tutustumaan partiotoimintaan, ja sen mahdollistajiin Kalvolan Olavinpojissa tai kuudessatoista muussa Hämeenlinnan alueen partiolippukunnassa.

Mikko Hieta

partiojohtaja

Hämeenlinnan alueen partiolaiset ry

Menot