fbpx
Uutiset

Partiolaiset kutsuvat kaupunkilaisia kynttiläkulkueeseen

Hämeenlinnan alueen partiolaiset toivottavat kaupunkilaiset tervetulleiksi itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueeseensa, jonka päätepisteenä ovat Ahveniston hautausmaan sankarihaudat.

Partiolaisten tuliryhmä Susi kokoaa kaupunkilaisia kulkueeksi jäähallilla iltapäivällä järjestettävän itsenäisyysfantasian päätteeksi. Kulkue liittyy partiolaisten ryhmän jatkeeksi Ahveniston hautausmaan portilla, mistä koko joukko lähtee liikkeelle partiolaisten opastamana kello 16 eli tuntia aikaisemmin kuin tavallisesti.

Partiolaisten kunniakäynti sankarihaudoille on tunnelmallinen perinne, joka on aiempinakin vuosina kerännyt runsaasti yleisöä.

Kunniakäynnin komentajana toimii Jukka Saario Kaskenkaatajat-partiolippukunnasta. Sankarihautojen äärellä puhuu pastori Terho Asikainen Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta.

Partiolaiset laskevat jokaiselle sankarihaudalle yhden kynttilän, jotka on tällä kertaa hankittu seurakunnan avustuksella. Kaupunkilaisilla voi olla mukanaan omia hautakynttilöitä, mutta kynttilöitä saa myös partiolaisilta, mikäli huivikaulojen oma joukko on vähäisempi kuin hautojen määrä. Sankarihaudoissa lepää 244 vainajaa.

Kulkueeseen mielivien on syytä jättää oma auto kotiin, sillä kulkueen järjestäytyminen tekee hautausmaan lähistölle pysäköinnin vaikeaksi.

Hämeenlinnan alueen partiolaiset -yhdistys laskee kynttilät Ahveniston ohella myös Vanajan kirkolla, Rengossa ja Tuuloksessa. Lisäksi paikallisilla lippukunnilla on omia itsenäisyyspäivän perinteitään muissa seudun kylissä. (HäSa)

Menot