fbpx
Uutiset

Partiolaisista lainrikkojiksi

Olen huolestuneena seurannut tupakkatuotteiden myyntiin ja hallussapitoon liittyviä asioita.

Suuren kysymyksen herättää tupakkatuotteiden ja tupakointivälineiden rajaus. Sytyttimethän kuuluvat tupakointivälineisiin ja ovat näin ollen myös rajoitusten piirissä.

Onko tässä rajauksessa unohdettu yksi vanhimpia ja parhaita harrastuksia, jonka kasvatuksellisuus on parhaasta päästä nuorillemme eli partio ja partiolaisuus.

Partio on ensisijaisesti alle 18-vuotiaille suunnattua toimintaa. Partioperinteisiin on liittynyt ja liittyy vastakin luonnossa liikkuminen ja siellä selviytyminen myös talviolosuhteissa.

Selviytymisen edellytys on tulenteko retkikeittimeen ja lämmön tuottamiseen, ensisijaisesti nuotioon. Kaikki ymmärtänevät, että tällöin tarvitaan tulentekovälineitä iästä riippumatta.

Jos tulentekovälineiden hallussapidon alle 18-vuotiailta kielletään, niin lienee sopivaa sitten kutsua lapsiasiamies Maria Kaisa Aula (ja kumppanit) sekä päätöksen tehneet sytyttelemään kaikkia Suomen partiolaisten leiritulia ja retkikeittimiä, jottei hyvä harrastus tee meistä partiolaisista lainrikkojia.

Leirinuotiolla nähdään

Janakkala

Menot