Uutiset

Pashaa ei voi sivuuttaa

Löytyykö kaapistasi pashamuotti? Kaivahan se esiin ja tee pääsiäispasha. Vieraita kannattaa varoittaa, että mistään dieettitarjottavasta ei ole kyse.

Appelsiinin kuoripalojen sijaan voit hyvin käyttää korintteja tai muita kuivattuja hedelmiä. Manteli on oleellinen osa pashan makua, sitä ei siis kannata jättää pois.

Pääsiäispasha

500 g rahkaa
3 munankeltuaista
2 ½ dl sokeria
100 g voita
2 dl kermaa
1 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
1 dl appelsiinin kuoripaloja
1 dl mantelirouhetta

Sekoita keltuaiset ja sokeri kattilassa vaaleaksi seokseksi. Lisää rahka, voi, kerma ja vaniljasokeri.

Anna kuumentua hitaasti. Sekoita koko ajan.

Älä kuitenkaan päästä seosta kiehumaan. Sekoittele muutaman minuutin ajan.

Ota kattila liedeltä, lisää sitruunamehu, appelsiininkuoripalat ja mantelirouhe. Anna seoksen jäähtyä. Laita jäähtynyt seos jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kaada pashaseos kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Pane päälle kevyt paino ja alle astia, johon neste voi valua. Anna tekeytyä vuorokauden ajan.