fbpx
Uutiset

Pasi Arvonen ei jatka HPK:ssa ensi kaudella

Kolmatta kauttaan Hämeenlinnan Pallokerhoa jääkiekkoliigassa valmentava Pasi Arvonen ei jatka tehtävässä ensi kaudella. HPK ilmoitti keskiviikkona, ettei se käytä Arvosen sopimuksessa ollutta ensi kautta koskevaa optiota. Arvonen siirtyi HPK:n päävalmentajaksi Kai Raution irtisanomisen jälkeen lokakuussa 2013. Kerhon valmennukseen hän on kuulunut kaudesta 2006–2007 lähtien.

Arvonen otti HPK:n ilmoituksen tyynesti vastaan.

– Ei tässä mitään. Hommia paiskitaan jatkossakin sen eteen, että pääsemme joukkueen kanssa tämän kauden tavoitteeseen eli playoffeihin. Marraskuun aikana on jo seuraavan kauden pelaajaliikehdintää ja samoin myös valmentajien ihan samalla lailla, Arvonen sanoi.

Omaa jatkoaan hän ei ole vielä ehtinyt miettiä.

– En ole miettinyt sitä pätkääkään. Kaikki ajatukset ovat siinä, että saamme joukkueen pudotuspeleihin ja pystymme antamaan joka päivä parasta maksavalle yleisölle. Se on ensimmäisenä mielessä, ja muita asioita mietitään sitten myöhemmin.

Arvosen valmennustroikassa mukana olevien Vesa Viitakosken ja Kari Lehtosen optioista HPK ei ole toimitusjohtaja Risto Korpelan mukaan vielä keskustellut.

– Lähdimme päävalmentaja edellä, ja nyt asiat on käyty läpi Pantsen (Arvonen) kanssa. Hän ilmoitti myös joukkueelle, ettei ole ensi kaudella täällä. Nyt keskitytään vain oleelliseen eli menestymiseen tällä kaudella, Korpela sanoi.

HPK teki päätöksen tällä viikolla.

– Hallituksessa asiasta keskusteltiin ja päädyttiin tähän ratkaisuun. Pidimme rehtinä tapana keskustella asiasta heti Pantsen kanssa ja keskittyä sen jälkeen heti tähän kauteen. Saamme näin myös turhaa kuhinaa pois asian ympäriltä.

HPK on päässyt eteenpäin tulevan kauden päävalmentajan haussa.

– Totta kai asiaa on edistetty näiden päätösten jälkeen. Aika näyttää, koska niiden kanssa voidaan tulla julkisuuteen.

Sarjataulukon häntäpäässä oleva Kerho etsii vahvistuksia tämän kauden joukkueeseensa.

– Pelaajarintamalla täytyy katsoa, mitä pystymme resurssien rajoissa tekemään. En usko, että pelkästään tällä joukkueella mennään kautta loppuun. Ratkaisuja täytyy pystyä tekemään myös pelaajapuolella, Korpela pohti.

Alkukauden aikana HPK:ssa puolustanut Martti Järventie ei jatka HPK:ssa enää maajoukkuetauon jälkeen.

– Neuvottelimme hänen kanssaan, mutta emme löytäneet yhteistä ratkaisua. Kiitimme toinen toisiamme, ja hän pelaa loppukauden jossain muualla, toimitusjohtaja vahvisti.

HPK:n vaikea tilanne ei tietenkään tyydytä sen enempää seurajohtoa kuin ketään muutakaan Kerhon ystävää.

– Sehän on selvää, että huolta asiasta kannetaan. Kautta on kuitenkin jäljellä vielä kaksi kolmasosaa ja tehtävissä on vielä paljonkin. Playoff-viiva ei kuitenkaan ole toistaiseksi määräänsä kauempana, Korpela muistutti. HäSa

Asiasanat

Menot