Uutiset

Pasi Rautio mukaan HPK:n lentisnaisten valmennukseen

Tiistaina lentopallon naisten loppuottelusarjan Saloa vastaan aloittava Hämeenlinnan Pallokerho saa valmennukseensa apua Rovaniemeltä, kun Woman Volleyn ensi kaudeksi liigaan valmentanut Pasi Rautio tulee Kai Steniuksen aisapariksi Kerhon valmennukseen.

-Päivä on ollut aikaa miettiä HPK:n asioita. Tiedän missä joukkueessa mennään. HPK:ssa on paljon potentiaalia ja hyviä pelaajia. Yritetään vain saada heistä mahdollisimman paljon irti.

Rautio ja Stenius ovat tuttuja toisilleen jo peliuralta. Rautio on mukana Kerhon vaihtopenkillä jo ensimmäisessä loppuottelussa.

-Täysillä ollaan mukana. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta jotenkin, kokenut valmentaja mietti.

Pikahälytyksellä HPK:n otteluvalmentajaksi kolmanteen välierään tullut Stenius jatkaa tehtävässä mahdolliseen viidenteen finaaliin asti.

Lentopalloliiton tyttöjen päävalmentajana toimiva Stenius keskittyy sen jälkeen tyttöjen EM-karsintoihin. Ne käynnistyvät Romaniassa keskiviikkona 11. huhtikuuta ottelulla Unkaria vastaan.

-Välieräsarjan keskellä HPK kysyi valmennusyhteistyön mahdollisuutta. Asiaa pohdittiin yhdessä seuran ja Steniuksen kanssa. Lähtökohtana tietenkin oli, ettei tyttöjen EM-valmistautuminen saa kärsiä. Aikataulujen yhteensovittaminen on ollut varsin helppoa, sillä Stenius on todellakin ollut vain otteluissa valmentajana ja päivät hän on ollut maajoukkuetyttöjen mukana Varalassa. Samalla periaatteella löydettiin ratkaisu tuonne viidenteen finaaliin saakka, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen kertoi.

Stenius luotsasi HPK:n finaaleihin, vaikka Pislaploki johti välieräsarjaa jo 2-0 ja kuuden pelin jälkeen tilanne oli vielä tasan 3-3.

-Totta kai oli hienoa, että välierissä noustiin sillasta ja selvittiin loppuotteluihin. Väsymystä ei ole vaikka ennen finaaleja jää väliä vain yksi päivä. Kaikki tytöt ovat saaneet peliaikaa ja tiistaina ollaan täydessä iskussa, Stenius sanoi. (HäSa)

Päivän lehti

20.1.2020