Uutiset

Pasi Uotila hallitsee …Tawastia Sandelsin …karsintaa

Helsinkiläinen, Ailec-seuran maajoukkuekeilaaja, Pasi Uotila johtaa Tawastia Sandels Openin alkukilpailua tuloksella 1488 (ka 248/sarja).

Hän aloitti kilpailunsa täydellisellä kolmensadan pisteen sarjalla. Se oli hänen 89:s täysosumansa, mikä määrä on tiettävästi eniten suomalaisista keilaajista. Toisena on Hyvinkään Pinjetsin Joakim Westlin tuloksella 1456 (tasoitus 42 pistettä) ja kolmantena Seinäjoen WRB:n Riku-Petteri Kivelä, jonka karsintatulos on 1403.

WSOB-seuran Pekka Vuorio johtaa Teho Sport BCD -kilpailua tuloksella 1249 (6). Toisena on nuori lahtelainen BAY:n Jesse Ahokas tuloksdella 1245 (84) ja kolmantena 1241 heittänyt Sinisten Erno Akkanen.

Alkukilpailu on puolivälissä ja tulostaso on pysynyt hyvinkin maltillisena. 1400 pisteen rajan on ylittänyt neljä keilaajaa. Tämän hetkinen arvio finaaliin pääsyksi on noin 1340 pistettä.

Kilpailu on lähtenyt osallistujamäärällä mitattuna hyvin liikkeelle.

– Tavoitteessa ollaan, sanoo kilpailun puuhamies Ari Harju.

Viikonloppuna pelattu Ballmaster Open veti ison osan keilaavaa kansaa Helsinkiin.

– Perinteisesti viimeiset viikot ovat kaikkein vilkkaimpia, toivottavasti tänäkin vuonna, Harju miettii.

Molempien kilpailuiden karsinta jatkuu 26.1 asti.

Lauri Sipilä …EM-kisoihin

Hämeenlinnalainen, lahtelaista BAY-seuraa edustava, Lauri Sipilä, 18, valittiin junioreiden EM-kisoihin lähtevään Suomen joukkueeseen. Kilpailut pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa Leipzigissa Saksassa.

Sipilä lähtee jo kolmansiin arvokilpailuihinsa. Viime keväänä hän saavutti kisoissa kolme mitalia, yhden kutakin väriä. Muut suomalaiset joukkueessa ovat Niko Oksanen Kouvolasta, Emil Strömberg Helsingistä ja Tomas Käyhkö Joensuusta.

Tyttöjen joukkueeseen valittiin Tea Mäkelä Turusta, Riikka Hakala Iisalmesta, Elice Piksilä Helsingistä ja Senni Savikurki Kotkasta. (HäSa)

Asiasanat