Uutiset

Passari Maja Simanic pelaa loppukauden Kerhossa

Serbialainen passari Maja Simanic, 32, vahvistaa loppukauden Hämeenlinnan Pallokerhon naisten lentopallojoukkueetta. Simanic on mukana Kerhon kokoonpanossa jo viikonvaihteessa Hämeenkaaressa pelattavassa Mestaruusliigan Final Four -turnauksessa.

Kokenut Simanic on todellinen vahvistus Kerholle. Hän on vuoden 2006 MM-pronssimitalisti ja vuoden 2007 EM-hopeamitalisti. Serbi oli myös maansa joukkueessa vuoden 2008 Pekingin olympialaisissa.

Viime kaudella Simanic pelasi romanialaisessa Dinamo Bugarestin joukkueessa, jossa hän saavutti cup-voiton ja liigahopean. Tämän kauden alun 182-senttinen passari on harjoitellut kotimaassaan Belgradin joukkueen mukana.

Simanic on pelannut myös Kreikassa, Espanjassa, Sveitsissä, Turkissa ja Kroatiassa.

Hämeenkaaressakin Simanic on ennättänyt pitkällä urallaan vierailla. Hän pelasi Belgradin Punaisessa Tähdessä Euroopan cupissa Tarmo-Volleytä vastaan kaudella 2000–2001.

Simanic harjoitteli HPK:n kanssa ensimmäisen kerran torstaina.

– Aamuharjoituksissa en vielä tavannut koko joukkuetta, mutta iltapäivällä pääsin jo kunnolla harjoittelemaan. Suomeen siirtymiseni tuli ajankohtaiseksi, kun HPK:ta otettiin yhteyttä ja tarjottiin sopimusta. Toivottavasti pelit lähtevät sujumaan hyvin, sillä tavoitteenani on auttaa uutta joukkuettani voittamaan liigamestaruus, suunnittelee Simanic.

Aivan vieraaseen joukkueeseen Simanic ei saapunut. Hän on nimittäin pelannut toissa kaudella Kerhon slovakialaisen yleispelaajan Martina Konecnan kanssa romanialaisessa Tomis Constantan joukkueessa.

Passariosastolla loukkaantumisia

Simanic saapui Kerhoon kreivin aikaan. Joukkueen ykköspassari Noora Lainesalo on sivussa koko kauden polvivamman takia, ja torstaina selvisi, että Iida Paanasenkin loppukausi on ohi harjoituksissa sattuneen pakaralihasvamman takia.

HPK:n päävalmentaja Kai Stenius myhäili tyytyväisenä uuden huippupelaajan liityttyä joukkueeseen.

– Onneksi saimme uuden passarin, sillä muutenhan olisimme olleet vain yhden kortin varassa (Noora Venho). Nyt saimme vielä liigan kaikkien aikojen kovimman pelinrakentajan, Stenius muistutti.

Stenius uskoo Simanicin tiivistävän myös Kerhon torjuntapeliä.

– Olen nähnyt hänen pelejään vain videoilta, mutta pitkänä pelaajana on ilman muuta kova tekijä myös torjunnoissa. Odotan mielenkiinnolla, miten kokenut ja paljon saavuttanut pelaaja istuu kokoonpanoon, Stenius pohtii.

Final Four -turnaus sisäänajoa

HPK pelaa seuraavan ottelunsa Hämeenkaaressa lauantaina kello 18.30. Joukkue kohtaa tuolloin Final Four -turnauksen välieräottelussa LP Kangasalan. Turnauksen ensimmäinen ottelu salolaisen LP Viestin ja virolaisen Viljandi Metallin välillä käynnistyy kello 16.

Final Fourin pronssiottelu on vuorossa sunnuntaina kello 14 ja finaali kello 17.

– Toivottavasti saamme turnaukseen mukaan terveen ja parhaan kokoonpanomme. Turnaus on erinomainen sisäänajovaihe uudelle passarillemme, päävalmentaja Stenius muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat

Mainos