fbpx
Uutiset

Pastori Päivi Aikasalo ei olekaan kelpoinen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan seurakuntapastori Päivi Aikasalo ei olekaan kelpoinen seurakunnan kirkkoherran viran ylimääräiseksi vaaliehdokkaaksi. Tampereen tuomikapituli korjaa, että sen päätökseen oli päässyt virhe keskiviikon kokouksessa.

Tuomiokapitulin notaari Hannu Laukkonen kertoo, että ylimääräiselle vaalisijalle asetetut Päivi Aikasalo ja Hyvinkään johtava sairaalapastori Jussi Ollila ovat molemmat päteviä kirkkoherran virkaan.

Päivi Aikasalo on kuitenkin hoitanut papin virkaa alle viisi vuotta, mikä vähimmäisaika kirkkojärjestyksen mukaan vaaditaan ylimääräiseltä vaaliehdokkaalta. Siksi tuomiokapitulin olisi pitänyt todeta, ettei hän ole kelpoinen viran ylimääräiseksi hakijaksi.

Ensimmäiselle vaalisijalle tuomiokapituli asetti Hattulan seurakunnan vs. kirkkoherran Markku Antolan, 2. vaalisijalle Hauhon seurakunnan kirkkoherran Tapani Vanhasen ja 3. vaalisijalle Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kappalaisen Timo Kalajan.

Lisäksi johtava sairaalapastori Jussi Ollila on kelpoinen ylimääräisiksi ehdokkaiksi. Ylimääräisiä ehdokkaita voidaan asettaa kirkkoherran vaaliin vain, jos seurakuntalaiset sitä erikseen kirjallisesti pyytävät.

Kirkkoherranehdokkaat antavat vaalinäytteet huhtikuun aikana. Vaali toimitetaan toukokuussa, mutta päivää ei ole vielä päätetty. Nykyinen kirkkoherra Kari Koivu siirtyy eläkkeelle lokakuun alussa. (HäSa)

Menot