Uutiset

Pataan tuli kehässä ja molskilla

Pettymys on varmasti oikea sana kuvaamaan keskiviikon suomalaistuloksia Rion kamppailulajeissa.

Mira Potkonen taisteli sen minkä pystyi Kiinan Yin Junhuaa vastaan. Vimmattu yritys ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Kiinalainen meni loppuotteluun kaikin tuomariäänin.

Potkonen teki kuitenkin suomalaista nyrkkeilyhistoriaa Riossa – ensimmäinen suomalainen naisten nyrkkeilyn olympiamitalisti. Hän voi olla tyytyväinen ja ylpeä ansaitusta pronssimitalistaan, vaikka pettymyksen kyyneleet olivat kasvoilta nähtävissä keskiviikkona.

Myös Petra Ollin olympiaurakka päättyi kyyneliin. Nuori suomalainen hävisi toisen kierroksen ottelunsa Kirgisian Aisuluu Tynybekovalle ja se oli siinä. Kirgisialainen hävisi seuraavalla kierroksella venäläiselle Valerija Koblovalle, eikä Ollilla ollut asiaa keräilyeriin.

Olli on vasta 20-vuotias ja hänellä on vielä monta mahdollisuutta urotekoihin. Rion pettymyksestä kannattaa ottaa vain oppia, sitä ei pidä jäädä liikaa märehtimään. Voi olla, että nuori nainen sai liiankin kovat menestyspaineet harteilleen ensimmäisessä olympiaturnauksessaan.

Olli piti tappiopainiaan ”ihan järkyttävänä”. Hän murehti etenkin ensimmäisen jakson vaisuuttaan. Nihkeästi lappajärveläinen aloitti ensimmäisenkin ottelunsa, mutta sen hän pystyi kääntämään selväksi voitoksi. Kirgisialainen ei antanut armoa, vaan pystyi tekemään peräti neljätoista pistettä suomalaisen seitsemää vastaan.

Kokenut David Söderberg teki sen, mitä häneltä moukarinheiton karsinnassa odotettiin. Paikka loppukilpailuun heltisi aika lailla helposti – normiheitolla se tuli. Perjantain moukarifinaalissa oikeastaan kaikki on mahdollista, kun suursuosikki Puolan Pawel Fajdek oli täysin poissa tolaltaan, eikä läpäissyt karsintaa.

Suomen yleisurheilijoista myös Kristiina Mäkelä ja Oskari Mörö antoivat toivoa hyvästä tulevaisuudesta. Kumpikin ylsi ennätykseensä arvokisoissa ja sitä on aina pidettävä hyvänä suorituksena.

Aika näyttää, jääkö Potkosen pronssi Suomen ainoaksi mitaliksi Riossa. Yön keihäskarsinta antoi siihen jo vähän vastauksia. Söderbergillä on elämänsä sauma superyllätykseen. Suvi Mikkosen torstai on myös täynnä toivoa taekwondossa.