Uutiset

Patakukkonen kerää mainetta maailmalla

Hämeenlinnalainen Kai Metsänvuori hymyilee muikeana. Miehen kehittämällä patakukkosella menee hyvin.

Nyt pakkaus on sijoittunut maailmanlaajuisessa Pentawards -pakkausmuotoilukilpailussa kolmanneksi. Se on hyvin, sillä kisaajina on maailmanluokan brändejä Coca Colasta lähtien.

– Ei olisi vaari arvannut, että käy Pariisin oopperatalossa ottamassa palkinnon vastaan, Metsänvuori sanoo ja viittaa siihen, että muikusta valmistetun patakukkosen pakkauksessa on kuva Metsänvuoren vaarista pilkillä.

Se onkin juuri syy siihen, miksi patakukkosesta on helppo tykätä. Tuote on erinomainen ja pakkaus henkilökohtainen ja hyvin ideoitu.

Pakkauksen on suunnitellut Packlab, mutta on Metsänvuorellaankin näpit pakkauksen suunnittelussa. Hän kaivoi perhealbumista kuvia  ja kirjoitti itse patakukkosenkin, kun mikään valmis fontti ei kolahtanut.

Pakkauksesta tullut huomio on plussaa. Kesällä tuli myös kolmas sija European design awardeseissa.

– Tärkeintä silti on syötävä osa. Pakkaus tukee tuotetta. Ja onhan tämän muotokieli konstailematon.

Metsänvuori on ideoinut nyt myös uuden patakukkosen. Entinen pakkauskoko oli 90 grammaa. Toivetta on tullut isommasta ja nyt markkinoille on tullut 140 gramman patakukkonen.

– Olen tosi täpinöissäni. Nyt myös myynti on lähtenyt vetämään.

Metsänvuoren voikin tällä viikolla löytää muun muassa Prismasta ja Idänpään S-marketista esittelemässä tuotteitaan.

Metsänvuoren tarina on ainutlaatuinen. Harvoin kaupan hyllylle päätyy kotikeittiössä ideoitu ja kehitelty elintarvike, joka sitten kulkee kaupan hyllylle paikallisen Laurellin leipomon kautta. Yleensä elintarviketeollisuudessa ideoidaan tuote, jota lähdetään markkinoimaan suurella volyymillä.

50-vuotias Metsänvuori onkin tehnyt työnsä elintarviketeollisuudessa.

– Tietenkin alan kokemus on helpottanut tilannetta. Isoin asia on ollut kuitenkin oivallus ja into. Haluan ihmisille perinneruokaa, joka ei ole iso vaan makupala.

Metsänvuorella ideoita liikkuu koko ajan päässä. Uusien patakukkosten aihioitakin on syntynyt jo lukuisia. Mies kuitenkin nauraa, että ideoita pitää toppuutella.

– Aikamoisia lenkkejä saan tehdä, että vähän rauhoitun. Välillä kaverit ovatkin sanoneet, että olet pelkkä kukkonen koko mies. Mutta nämä ovat kuin omia lapsia. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic