Uutiset

Paukku avasi kauden voitolla

Hämeenlinnan Paukun kausi naisten ykköspesiksessä alkoi voitolla. Kankaanpäässä vieraillut hämeenlinnalaisjoukkue pääsi kotimatkalle kahden pisteen kera, kun se kaatoi paikallisen Mailan kotiutuslyöntikilpailun jälkeen numeroin 1–2 (3–6, 2–0, 0–0, 0–3).

Kotiutuslyöntikilpailussa Paukusta onnistuivat Anni Heikkilän kotiuttanut Jonna Luopa, Senni Korhosen kolmospesältä kotiin juoksuttanut Anna-Stiina Parantainen ja Iida Järvinen, jonka onnistumisella kotiin pääsi Heidi Vulli. Vierasjoukkueen ulkopeli oli ratkaisuvaiheilla rautaa, sillä Kankaanpää ei onnistunut kotiutuslyöntikilpailussa kertaakaan.

– Kotari oli kyllä meidän juhlaamme. Ensimmäiset kolme lyöjää onnistuivat vastustamattomilla lyönneillä. Ulkona puolustimme vastustajan paikat pois ja viimeisenä lukkona Heikkilän Anni otti pahoilla syötöillään vastustajan lyönneistä terän pois, Paukun pelinjohtaja Toni Ojala iloitsi.

Paukku vei ottelun avausjakson kotijoukkueen suosiollisella avustuksella. Vain yksi vieraiden kuudesta juoksusta tuli kotiutuslyönnillä, kun Essi Leppänen saatteli Fanni Kanervan kotipesään. Parantainen pääsi kotiin harhaheiton turvin. Iita Turpela, Kanerva, Korhonen ja Vulli pääsivät puolestaan tuomaan juoksun vapaataipaleella.

– Peli pelattiin vesisateessa ja viiden asteen lämpötilassa eli kylmä oli. Se näkyi sisäpelissä väkisin. Saimme kuitenkin avausjaksolla luotua tasaisesti tilanteita ja teimme juoksuja joka vuorossa. Toisella jaksolla sisäpeli oli tukossa. Tällaista pesäpallo joskus on, eikä sille vain voi mitään. Supervuorossa saimme vastustajan vuoron katki neljällä lyöjällä, mutta toisaalta emme saaneet siinä itsekään mitään aikaan, Ojala kertasi.

Kauden avausvoitto lämmitti Ojalan mieltä kylmässä säässä.

– Olen kahteen pisteeseen tyytyväinen. Outi Aho puuttui kokoonpanosta ja nuoret pelaajat pelasivat vähän uusilla pelipaikoilla ensimmäisen ykköspesiksen ottelunsa. Esimerkiksi parhaana palkittu Fanni Kanerva pelasi kakkosvahtina isoa tonttia, Ojala kehui. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

8.7.2020