Uutiset

Paukku hävisi pesistrillerin

Hämeenlinnan Paukun naiset eivät kartuttanut pistetiliään Ykköspesiksen ottelussaan torstai-iltana Hämeensaaren kentällä. Sarjakolmonen Lappeenrannan Pesä Ysit oli ansaitusti parempi 2-0 (7-2, 7-6).

Kesäkuun alussa Lappeenrannassa Pesä Ysit voitti kotiottelunsa myös puhtaasti ja keräsi siis joukkueiden keskinäisistä otteluista tällä kaudella yhteensä kuusi sarjapistettä Paukun jäätyä nollille.

Lupaava alku

Ensimmäinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä.

Paukun tytöt eivät häkeltyneet Pesä Ysien ensimmäisessä vuoroparissa tekemistä kahdesta juoksusta. Petra Jokivallin ja Aino Käyhkön lyönneillä Paukku tasoitti ottelun. Kotipesään kipittivät Terhi Mantila ja Jonna Luopa.

Pesä Ysit vastasi kuitenkin tasoittavallaan ja vastasikin kunnolla.

Lappeenrantalaiset siirtyivät hetkessä 7-2-johtoon, kun neljän peräkkäisen lyöjän aikana kotipesän turvaan joukkue saatteli viisi juoksijaa. Juoksuista kahdessa paukkulaiset avustivat, mutta kolme juoksua Pesä Ysit löi vastustamattomilla välilyönneillä.

Siitä myllytyksestä Paukku ei enää toipunut.

Viimeistään epäonnistuneet kopinnostoyritykset ja sitä seuranneet ykköspalot, joita tuli ensimmäisellä jaksolla puolenkymmentä, ratkaisivat jaksovoiton Pesä Yseille.

Sama tahti jatkuu

Toinen jakso oli kuin ensimmäisen toisinto.

Pesä Ysien ei tosin tarvinnut onnistua kotiutuksissaan kuin kerran, koska Paukun naiset olivat joulupukkituulella. Lahjajuoksuja kotijoukkue antoi harhaheittojen lisäksi ulkopelivirheillä ja ensimmäisen jakson tapaan myös lukkari Katju Selkälän lahjoittamalla vapaataivaljuoksulla.

Paukku tuli kuitenkin vielä peliin mukaan jokerikotiuttaja Laura Surakan (2 lyötyä/1 tuotu juoksu) kahden onnistuneen kotiutuksen ja Pesä Ysien harhaheiton turvin. Surakka olikin Terhi Mantilan (0/3) kanssa Paukun tehokkain pelaaja.

Kotijoukkueen kiri jäi lopulta kuitenkin kesken ja näin pisteet matkasivat Pesä Ysien mukana itärajalle.

Ojalalta riitti kritiikkiä

Paukun pelinjohtaja Toni Ojalalta riitti pelin jälkeen kritiikkiä laajalle rintamalle.

-Meidän ulkopelimme ei kestä tuota määrää heittovirheitä. On järkyttävää, jos puolet sisäpelimme paloista tehdään ykköspesälle.

-Kyllä tämä oli koko joukkueen tappio. Peli ei ratkennut jonkun yksittäisen pelaajan virheeseen. Tänään hävisimme joukkueena. Unessa oli niin pelinjohto kuin osassa tilanteista pelaajatkin.

Hetken mietittyään Ojala löysi joukkueensa esityksestä myös ripauksen hyvää.

-Toisella jaksolla oli pieni välähdys sitä peliä, mitä osaamme.

Ojala ei toisaalta lähtenyt kehumaan lappeenrantalaisiakaan

-Välttämättä pelissämme ei tänään ollut punaista lankaa, vaan se meni puurtamiseksi. Tällä kertaa voitti se joukkue, joka teki vähemmän virheitä. (HäSa)