fbpx
Uutiset

Paukku jälleen ilmiliekeissä

Roihu oli täydellinen vastaantulija, kun Hämeensaaren kentällä taisteltiin lauantaina tärkeistä ykköspesiksen sarjapisteistä. Kotijoukkue Paukku voitti ottelun rutiininomaisella suorituksella 2–0 (7–3, 2–0) ja ohitti samalla helsinkiläiset sarjataulukossa nousten viidenneksi vain kahden pisteen päähän sarjakakkosesta Jyväskylästä.

Kotijoukkueen avausjakson näyttävin lyöntisuoritus oli Senni Korhosen lyömä ottelun avausjuoksu. 1–3-tilanteessa pelinjohtaja Toni Ojala laittoi yllätysmerkin päälle ja Korhonen täräytti vastustamattomasti keskelle väliin. Jakson seitsemän Paukun juoksua jakaantuivat tuotujen osalta erikoisesti vain kahden pelaajan kesken. Nopeakinttuinen Sanni Järveläinen toi kolme juoksua ja ensimmäisen ottelunsa ykköspesiksessä pelannut Annariikka Hietala peräti neljä.

Hietalan debyyttipeli ei olisi voinut paremmin alkaa. Heti toisella lyöntivuorollaan nuori 3-vahti puhkaisi Roihun kakkospuolen ja otti hetkeä myöhemmin kolmospesällä iloisena vastaan joukkuekavereidensa onnittelut kunnarista. 

Hietala tuli otteluun lyhyellä varoitusajalla ja sai Ojalalta varauksettomat kehut.

– Varmaan Annariikka vähän jännitti, kun sai illalla kymmenen aikaan kuulla pelaavansa tänään. Hän on joutunut varmaankin koko päivän miettimään, mitähän tässä tapahtuu. Upea suoritus häneltä. Onhan se aivan loistavaa, kun nuori likka aloittaa uransa ykkösessä lyömällä kunnarin.

Paukku hävisi kevätkierroksen ottelunsa Roihulle vieraissa, mutta oli lukenut hyvin läksynsä joukkueiden toiseen kohtaamiseen.

– Muutaman kerran katsoin tappiopelin videolta. Tiesimme tarkkaan, mihin vastustaja tulee suuntaamaan lyöntinsä. Kun meidän pelaajat noudattivat niitä ohjeita, joita oltiin sovittu, vastustajan pelaaminen saadaan näyttämään sellaiselta, että he eivät saa mitään aikaiseksi, avasi Ojala taustatyötä.

Roihun ainoa hyvä sisävuoro koko ottelussa sattui ensimmäisen jakson viimeisen tasoittavaan vuoroon ironisesti sateen alettua piiskaamaan kenttää. Joukkueen kiri jäi kuitenkin lopulta puolitorsoksi.

– Yksi kerrallaan juoksuja saa tuollaisessa tilanteessa tulla. Emme olleet mitenkään huolissamme. Ollikaisellakaan ei tainnut olla tänään kovin montaa voittavaa suoritusta, laskeskeli Ojala kauden 24. juoksunsa lyöneen 2-vahdin tehoja.

Toisella jaksolla Roihun pelaaminen jatkui keskinkertaisella tasollaan. Paukulle riittikin jaksovoittoon jokerikotiuttaja Mari Koskisen kaksi lyöntiä, joilla Terhi Mantila ja Anni Heikkilä ehtivät kotipesän turvaan.

Paukun kotipelien sarja jatkuu tulevana keskiviikkona. Silloin vastustajaksi Hämeensaareen saapuu Mynämäki, jonka Paukku voitti kevätkierroksen ottelussa vieraissa puhtaasti 2-0.  

– Mynämäellä on taitavia pelaajia, jotka ovat ihan kärkilyöntitilaston kärjessä. Voi olla, että taas on tiukka peli luvassa, pyöritteli Ojala. HäSa

Asiasanat

Menot