Uutiset

Paukku järjestää mahdollisuuden kokeilla pesäpalloa

Hämeenlinnan Paukku järjestää lauantaina 14. tammikuuta Seminaarin koulun liikuntasalissa vuonna 2005–2010 syntyneille tytöille ja pojille mahdollisuuden kokeilla, millainen laji pesäpallo on ja millaista on lajin harjoittelu.

– Paukun junioritoimintaa saatiin viime kesänä aktivoitua uudella tavalla ja meille on syntynyt G-, F- ja E-ikäluokkiin hyvä pohja varsinkin poikajunioreissa. Haluamme saada vielä lisää nuoria pelaajia, jotta saamme näihin kolmeen ikäluokkaan täydet joukkueet ja mahdollisesti myös joukkueet tyttöjunioreihin. Tytöissä meillä on vielä pikkuisen vähemmän pelaajamassaa eli erityisesti tyttöjunioreita kaivataan lisää, mutta myös poikia mahtuu mukaan, kertoo Paukun juniorivalmentaja Mikael Mantila.

Paukun valmentajat päivystävät paikalla kello 12–15, jonka aikana voi tulla osallistumaan seuran avoimiin harjoituksiin, kun omaan aikatauluun parhaiten sopii.

– Pesäpallo on erittäin monipuolinen laji, joka tukee hyvin myös muita harrastuksia. Laji kehittää juoksua, koko vartalon hallintaa, pallokoordinaatiota ja taktista pelisilmää. Valmennusrinkiimme kuuluu myös superpesiksen moninkertainen etenijäkuningas Valtteri Ketonen. Hän on lauantaina paikan päällä ja voi opettaa vaikka, miten pesäpallossa syöksytään. Tarjolla on siis tietotaitoa ihan lajin absoluuttiselta huipulta, muistuttaa Mantila, joka sai itsekin kansallispelistä pohjan muun muassa salibandyn liigatasolle asti.

Harjoituksiin osallistujilla ei tarvitse olla mukana kuin sisäpelikengät. Pesäpallovälineet saa lainaksi seuralta, mutta omiakin välineitä saa tuoda mukaan, jos sellaisia kotoa löytyy.

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic