Uutiset

Paukku karsii Superpesikseen

Hämeenlinnan Paukun naisten joukkue päätti lauantaina Ykköspesiksen runkosarjan niukkaan 2–1 (5–6, 4–1, 1–0). Hämeenlinnalaisten pelit kuitenkin jatkuvat. Ykköspesiksen tulokkaan kausi huipentuu Superpesiksen karsintaotteluihin Vihtiä vastaan.

Paukku sijoittui naisten Ykköspesiksessä kolmanneksi ja Vihti jää Superpesiksessä jumboksi. Karsintaottelut pääsarjan paikasta alkavat tällä tietoa lauantaina 22.8. Vihdissä. Seuraavana päivänä joukkueet ovat vastakkain Hämeenlinnassa. Superpesiksen paikka heltiää kolmella voitolla.

Paukun lauantainen Hämeensaaren helteessä ei ollut mikään helppo peli. Vastustajaksi tulleen Köyliön putoaminen oli varmistunut edellisellä kierroksella ja se sai pelata paineettomasti. Paukku puolestaan tarvitsi voittoa. Tosin pelin jälkeen kävi selväksi, että tappiollakin hämeenlinnalaiset olisivat karsintapaikkaan yltäneet, koska Paukun kovin uhkaaja Viinijärvi hävisi Superpesikseen nousunsa jo ajat sitten varmistaneelle Kajaanille 2–0.

Paukku ei päässyt läheskään parhaaseensa ensimmäisellä jaksolla, jonka se oikeastaan lahjoitti Köyliölle. Kotijoukkueen sisäpeli oli heiveröistä ja virheiden höystämää. Samat sanat ulkopelissä, jossa pallo poltti räpylää ja heittokädestäkin puuttui paras tarkkuus.

Toisella jaksolla Paukku sai etenkin ulkopelinsä ryhtiin ja löi riittävät juoksut. Supervuorossa jokeri Mari Koskinen täräytti sitten ratkaisun kotiutettuaan Eveliina Vartiaisen.

Koskinen löi joukkueelleen kaksi juoksua. Samaan ylsivät Outi Aho (2/1), Jonna Luopa ja Ykköspesiksen heinäkuun pelaajana palkittu Marjukka Mäkinen. Erinomaisesti jälleen lukkarin hommat hoidellut Anni Heikkilä löi yhden ja toi kaksi juoksua. Myös Minna Varis, Sanni Järveläinen ja Senni Korhonen toivat kaksi juoksua.

Köyliön joukkueesta nousi esiin Riikka Louttin (1/2) sekä mailan varressa että kolmoskopparina.

– Meillä oli paineet nyt mukana, eikä peli ollut helppo. Onneksi pystyimme kuitenkin nousemaan voittoon. Pääsy Superpesiksen karsintaan on meille iso juttu, olemmehan nousijajoukkue, tuumi Paukun ykköspalkittu ja kapteeni Eveliina Vartiainen.

Vartiainen ei arkaillut sanoa Paukun seuraavaa kauden tavoitetta.

– Ilman muuta tavoitteenamme on nousu, kun nyt pääsemme sitä tavoittelemaan. En näe Superpesikseen nousua meille mahdottomana juttuna, hän vakuutti.

Paukun pelinjohtajalle Toni Ojalalle tuleva vastustaja on aika tuttu. Ojala nimittäin luotsasi Vihtiä kahden kauden ajan enne paluutaan Hämeenlinnaan.

– Tosin Vihdin joukkuekin on muuttunut. Sillä on vielä jäljellä kaksi Superpesiksen ottelua. Yhden ehdin niistä ainakin seurata paikan päällä, Ojala tuumi.

Paukku ja Vihti lähtevät karsintaan vähän eri asetelmasta. Paukulla on alla voittoja, kun taas Vihti on pääsääntöisesti hävinnyt kauden aikana.

– Saamme mitattua ainakin oikean tasomme karsintaotteluissa. Pelataan päätyyn saakka ja katsotaan sen jälkeen, mitä siitä seuraa, Ojala sanoi.

Hänkin myönsi, ettei runkosarjan päätös ollut helppo ottelu.

– Vastustajalla ei ollut mitään menetettävää. Me olemme samassa tilanteessa Vihtiä vastaan.

Omalle joukkueelleen Ojala antoi runkosarjasta kiitettävän arvosanan, eikä siihen ole varmasti kenelläkään nokan koputtamista.

– Hyviä suorituksia oli kautta linjan. Loukkaantumisia on ollut, mutta niitä paikanneet pelaajat ovat onnistuneet. Janan reservistä olemme saaneet hyviä nuoria pelaajia.

Paukku saa kahden viikon tauon ennen karsintaotteluita.

– Se on hyvä. Saamme aikaa hioa kuvioita ja parannella pieniä vammoja. Runkosarjan viimeisellä viikolla pelasimme neljä ottelua. Se oli järkyttävä kuormitus, Ojala selvitti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic