Uutiset

Paukku kukisti PuMun kuuden pisteen ottelussa

Hämeenlinnan Paukku nappasi arvokkaan voiton naisten Ykköspesiksessä, kun se löi helsinkiläisen Puna-Mustat luvuin 2-0 (10-3, 5-2) sunnuntaina Hämeensaaressa.

Naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä on tällä kaudella erityisen raju, sillä lohkossa sijoille 5-8 sijoittuvat joukkueet tipahtavat suoraan suomensarjaan kaudeksi 2012. Paukku on nyt lohkossaan neljäntenä. Viidentenä on nimenomaan PuMu, joka on sunnuntain jälkeen kuusi pistettä Paukkua jäljessä.

Molemmilla joukkueilla on runkosarjassa pelaamatta neljä ottelua.

-Tämä oli todellinen niin sanottu kuuden pisteen voitto. Runkosarjan nelossijan varmistuminen on nyt todella lähellä, sanoi Paukun pelinjohtaja Toni Ojala.

Yhdeksän juoksua avausvuorossa

Paukku jyräsi suunnan ottelun kululle heti ensimmäisessä sisävuorossa, jossa se teki peräti yhdeksän juoksua. Tuossa ilotulituksessa pääpommittajina kunnostautuivat Katja Urpalainen ja Aino Käyhkö, jotka molemmat sivalsivat kaksi kotiutusta yksitellen.

Paukun ulkopeli säilyi vahvana koko ottelun, mutta sisäpeli alkoi hiukan yskähdellä. Toinen jakso ratkesi toisessa vuorossa, kun PuMu sortui karmeaan harhaheittoon kakkoselta. Liian varman päälle heitetty viskaisu vaikutti kuulantyönnöltä ja tuloksena oli kolmannen palon sijaan kolme juoksua.

-Olemme panostaneet vahvasti ulkopeliin. Vastustaja teki vain kaksi juoksua lyönnillä. Kolme tuli meidän harhaheitoilla, joita silloin tällöin sattuu, Ojala tuumasi.

Katju Selkälä lukkaroi hyvin

Ojala oli hyvin tyytyväinen lukkari Katju Selkälän, 22, otteisiin.

-Lukkari tylsistytti vastustajan sisäpelin. Hän piti ulkopeliämme pystyssä. Hän syötteli vaihtelevasti ja heitti vääriä oikeisiin paikkoihin. Myös tolppa onnistui hyvin, Ojala kehaisi.

Ojalan mukaan kauden parhaan pelinsä pelannut Selkälä löi myös kolme kotiutusta.

-Koko joukkueella pelasimme. Pystyimme pelaamaan myös kahdella kärjellä, mikä tasaa etenijöiden taakkaa. C-juniori-ikäinen Heidi Nieminen kantoi hienosti jokerin vastuuta loistavilla suorituksilla. Toisen pelinsä pelannut Henna-Riikka Kivinen pelasi jokerina nöyrästi joukkueen eteen, Ojala sanoi.

Nieminen meni kentälle kärkilyönnillä neljästi ja toi kaksi juoksua.

Vierimaa toi neljä juoksua

Toki Paukun ykköskärki Niina Vierimaa (neljä tuotua) ja Maarit Lindberg (kaksi tuotua) vaihtelivat sataprosenttisesti, vaikka paloja kärjen takana tulikin. Hyvä kolmoskoppari Vierimaa oli Paukun ykköspalkittu.

Kakkoskoppari Katja Urpalainen (2 lyötyä ja 2 tuotua) ansaitsi hyvillä ja varmoilla otteillaan kakkospalkinnon.

Outi Aho ja Terhi Mantila toivat kumpainenkin kaksi juoksua. Sataprosenttisesti vaihdellut Jonna Luopa ja Petra Jokivalli ehtivät kertaalleen tuomaan juoksun. Jokeri Laura Surakka löi ja toi yhden juoksun.

Paukku vei kolmostilanteet 26-10, joten voittajasta ei ollut epäselvyyttä. (HäSa)