Uutiset

Paukku laittaa betonia tiiviiksi

Hämeenlinnan Paukun miesten joukkue pelaa tänäkin kesänä pesäpalloa miesten suomensarjassa. Paukku aloittaa kautensa lauantaina kantahämäläisellä paikallisottelulla Riihimäen vieraana.

– Hyvä, että kausi vihdoin alkaa. Me olemme valmistautuneet talven aikana omalla tavallamme ja pelanneet kevään aikana muutaman harjoituspelin. Niiden perusteella näyttäisi siltä, että kaikki on mallillaan ja kunnossa, joten voimme lähteä avauspeliin ihan luottavaisin mielin, uskoi Paukun kokenut pelaaja Mikael Mantila vajaa viikko ennen kauden avausottelua.

Paukun runko rakentuu pitkälti samoista pelaajista kuin viime kaudella.

– Meille on tullut kolme vahvistusta eli Viitasen Marko Lahdesta, Tom Roos Hyvinkäältä ja Jerry Villa Jokiosilta. Kaikki ovat ihan pelimiehiä ja vahvistuksia joukkueeseemme. Muuten runko aika sama kuin viime kesänä, Mantila sanoi.

Hämeenlinnalaiset yrittävät pelata suomensarjassa tiivistä ulkopeliä.

– Toivo ja halu on, että laitamme ulkopelin kuntoon eli betonin tiiviimmäksi. Silloin voimme taistella jaksojen ja otteluiden voitosta. Nopeutta ja vauhtia niin hyvä tulee. Sitä on harjoituspeleissä myös näkynyt.

Mantila vastaa pelaamisen ohella myös joukkueen pelinjohdosta, mutta hän painottaa, että homma hoidetaan porukalla.

– Tämä kesä mennään vähän erilaisella tavalla. Vastaan pelinjohtamisesta, mutta kaiken kaikkiaan se on yhteisvastuullista toimintaa. Laikan varressa on kesän aikana kaarella useampikin pelaaja. Voi olla, että se on suurimmaksi osaksi joku muu kuin minä riippuen lyöntijärjestyksestä.

Paukun kapteeni Ville Peltonen toivoo joukkueelta parempaa ja tasaisempaa kautta kuin vuosi sitten.

– Toivottavasti pystymme pelaamaan enemmän omalla tasollamme kuin mitä viime kaudella loppujen lopuksi pelasimme. Ainakin harjoituspelit ovat näyttäneet, että kaikki ainekset siihen on, Peltonen sanoi.

Peltosen mukaan kovempi taso vaatii jokaiselta yksilöltä keskittymistä omaan peliinsä.

– Pelien ja treenien pitää miettiä, mikä oma rooli tulevassa pelissä on. Sen mukaan sitten myös harjoittelee, hän mietti.

Paukun ja Riihi-Pesiksen lisäksi lohkossa pelaavat Hyvinkään Tahko, Jokioisten Koetus, Loimaan Palloilijat, Porin Pesäkarhut, Pomarkun Pyry, helsinkiläinen Puna-Mustat, Turku-Pesis ja Vihdin Pallo.

– Lohkossa on varmasti useampi mielenkiintoinen vastus. Vartiaisen Lassen jo viime kaudella lanseeraama Kanta-Hämeen klassikko Jokioisia vastaan on ainakin aina tunteita herättävä ottelu, Peltonen lupasi.

Peltosen ja Mantilan lisäksi Paukun joukkueessa pelaavat Lasse Vartiainen, Otto Vesala, Timo Niemi-Nikkola, Tony Vuorinen, Oskari Karevaara, Valtteri Ketonen, Tom Roos, Ari Hakulinen, Markus Sovelius, Jerry Villa, Marko Viitanen, Joonas Soramäki, Matti Asunmaa, Santeri Hasari, Veikka Vuori ja Samu Kivinen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic