Uutiset

Paukku naatiskellen voittoon.

Yksinkertainen on kaunista.

Hämeenlinnan Paukun naiset näyttivät, mikä ero on ammattimaisesti johdetun pesäpallojoukkueen ja pesistä pelailevan joukkueen välillä. Se oli tiistai-iltana naisten suomensarjan ottelussa tasan 30 juoksua. Kankaanpään maila poistui pukuhuoneeseen 2–0 (16–1, 16–1) tappio niskassaan.

KaMa oli saapunut Hämeensaaren kentälle vain yhdeksällä pelaajalla ja yhdellä pelinsotkijalla. Se ei voinut olla näkymättä joukkueen pelaamisessa. Ykköspalot, taktisesti köyhät ratkaisut sisäpelissä ja ulkopelin käsittämättömät torkahdukset edesauttoivat osaltaan kotijoukkueen marssia kohti murskavoittoa.

Suuret juoksuerot molemmilla jaksoilla eivät syntyneet todellakaan pelkästään vieraiden heikosta esityksestä. Paukku esitti läpi ottelun kypsää, yksinkertaista ja ennen kaikkea nöyrää pelaamista joukkueen eteen.

– Kolmen viikon tauon jälkeen muistelimme, mitä pesäpallon pelaaminen taas on. Tyylikkäästi hoidimme pisteet kotiin. Tasoero oli tänään tämä, jutteli Paukun pelinjohtaja Mikael Mantila tyynen rauhallisena.

Paukun timanttisen varmasta ulkokentästä illan ottelussa esiin nousivat mielettömän suurella säteellä palloja räpyläänsä poiminut 3-koppari Sanni Järveläinen ja etukentän todellinen etenijöiden tuhoaja Sanni Carlson (o.s. Rehunen). Suurin syy KaMan ykköspaloihin oli korkeita tolppia nostanut lukkari Anni Heikkilä.

Tilastojen kaunistelua

Paukun naiset pääsivät ottelussa kaunistelemaan tehotilastojaan. Carlson (1+3 lyötyä/7 tuotua), Marjukka Mäkinen (1+3/4) ja Terhi Mantila (4/4) pitivät välillä KaMan ulkokenttää täysin pilkkanaan monipuolisilla kotiutuksillaan.

Kotiutusosastolle ruokaa eniten tarjoilivat Järveläinen (2/3) ja Eveliina Vartiainen (2/3), joiden niin kovin helpolta näyttäneet vaihtolyönnit upposivat kerta toisensa jälkeen vieraiden ulkokenttään.

Rinnetie tehoili

Paukun tehomimmeistä tehokkain ottelussa oli ehkä hieman yllättäen kuitenkin Maija Rinnetie (2+6/4). Kärkikotiuttajien takana numerolla seitsemän lyönyt 3-vahti täräytti molemmilla jaksoilla upean läpilyönnin. Lyönnit noteerasi myös pelinjohtaja Mantila.

– Olen iloinen siitä, että lyöntiosastomme sai tänään peliään auki. Maijan lyöntipeli on mennyt koko ajan eteenpäin. Hänessä on hirmuisesti potentiaalia. Tänään toinen kunnari oli jo sellainen lyönti, mitä olen Maijalta odottanut.

Rinnetie itse oli hieman häkeltynyt 3-pesän päältä läpi menneestä ensimmäisen jakson kunnaristaan.

– Koko alkukesänä lyöntipelini ei ole oikein vielä sujunut. Ensimmäinen kunnarini oli sellainen varsilyönti. Sekään ei vielä osunut oikein kunnolla keppiin, naureskeli Rinnetie.

Toisella jaksolla Rinnetie löi painuvan lyönnin KaMan kolmoskopparin yli.

– Miksu (Mantila) käski lyödä keskelle taakse. Tänään oli kantokelissä hyvä lyödä.

Kruunuksi illalleen Rinnetie kipitti kunnarinsa jälkeen kotipesään Laura Surakan (4/0) koukkunäpyllä ja tuuletti rajusti suoritustaan.

– Kyllä siinä on pakko tuulettaa, jos tämän ikäinen tulee näpyllä kolmoselta kotiin. Sitä ei kyllä kukaan odottanut, iloitsi ikinuori Rinnetie ottelun viimeistä juoksua. (HäSa)

Asiasanat