Uutiset

Paukku otti voiton supervuoroparissa

Hämeenlinnan Paukku otti arvokkaan voiton pesäpallon maakuntasarjassa, kun se kaatoi Hämeensaaressa vierailleen hyvinkääläisen Cobra Teamin. Kahden lohkon kärkipään joukkueen hyvätasoinen ottelu venyi supervuoropariin, jossa Paukku oli parempi. Kotijoukkueen voittolukemat olivat lopulta 2–1 (2–1, 1–4, 5–3).

Ottelun avausjakso eteni pitkään juoksuttomana, kunnes Paukku teki jaksovoittoon tarvittavat juoksut kolmannen tasoittavallaan. Isäntien ykköspalkittu Lasse Vartiainen löi ensin Ville Peltosen kotiin. Hetkeä myöhemmin kotipesään kipitti Mikael Mantila vierasjoukkueen harhaheiton turvin. Cobra Team teki neljännessä vuorossa juoksun, mutta ei onnistunut tasoituksessa.

– En tiedä, oliko kyseessä vielä kärkipeli, mutta joka tapauksessa se oli tiukka ottelu yhtä lohkon ennakkosuosikkia vastaan. Pelasimme ensimmäisellä jaksolla omaa hyvää ulkopeliämme, jonka avulla voitimme, kommentoi Paukun pelaava valmentaja Mikael Mantila.

Kotijoukkue sai toiselle jaksolle hyvän alun, kun Timo Niemi-Nikkola kotiutti Peltosen. Sen jälkeen jakso oli kuitenkin vieraiden. Cobra Team teki juoksuja joka jaksossa ja otti ansaitun voiton.

– Toisella jaksolla vastustaja sai pelijuonesta kiinni, mutta kokosimme itsemme hyvin supervuoroon. Meidän pelimme pyörii hienosti ulkopelin kautta, Mantila sanoi.

Paukku meni supervuoron sisävuorossaan 5–0-johtoon. Mailan varressa onnistuivat ensin tutut miehet Vartiainen ja Niemi-Nikkola, kunnes Antti Luukkanen kotiutti sekä Peltosen että Niemi-Nikkolan ja Ari Hakulinen juoksutti kotiin Joonas Soramäen.

Cobra Team tuli omalla tasoittavallaan kahden juoksun päähän, mutta ei lähemmäksi.

Paukun kakkospalkittu oli lukkarina pelannut Joonas Soramäki.

– Soramäki pelasi lukkarina ensimmäisen pelin ja onnistui hienosti. Lisäksi meidän junnut pelaavat hyvin. Karevaaran Oskari pelasi takana ensimmäisen maakuntasarjan, Mantila kehui. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic